Skip to content

Activiteitenprogramma januari 2023 Buitencentrum De Pelen

28 december 2022 | 11:23

Bekijk hier het overzicht met alle activiteiten die Staatsbosbeheer – vanaf het buitencentrum De Pelen – in januari in het Nationaal Park De Groote Peel organiseert. Speur naar sporen of geniet van een Vollemaanwandeling.

De Groote Peel

Speuren naar sporen in De Groote Peel
Op dinsdag 3 januari, woensdag 4 januari en donderdag 5 januari houdt Staatsbosbeheer een Speuren naar Sporentocht in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Na afloop kunnen de kinderen een uilenbal – ook een dierspoor – uitpluizen. Deze gezinstocht start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind en inclusief braakbal pluizen. Vooral geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Reserveren is noodzakelijk via de website.

Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op zaterdag 7 januari is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze bijzondere avond kun je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen in Nationaal Park De Groote Peel. Al je zintuigen staan op scherp. De duisternis en geluiden van de Peel worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! Starten om 19.30 uur met koffie/thee en koek bij het buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 per kind. Reserveren online via de website.

Groene Voornemenswandeling
Op zondag 8 januari houdt Staatsbosbeheer een Groene Voornemens wandeling in Nationaal Park De Groote Peel. De feestdagen zijn voorbij, tijd om te starten met het uitvoeren van al je goede voornemens. Wie het komende jaar meer naar buiten wil om te genieten van de natuur kan bij Staatsbosbeheer terecht. Tijdens deze ‘Groene Voornemenswandeling’ beleef je de stilte en unieke natuur in het Nationaal Park De Groote Peel. Na afloop samen afsluiten met een drankje in de Peelboerderij. De route is 6-7 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. De excursie start om 13.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 11,- per persoon inclusief een drankje na afloop. Reserveren online via de website.

Vroege Vogels in Nationaal Park de Groote Peel: Wintergasten
Op zondag 15 januari houdt Staatsbosbeheer een Vroege Vogelwandeling ‘wintergasten’ in Nationaal Park De Groote Peel. Nationaal Park De Groote Peel is een belangrijk vogelgebied. Ook in de winter. De Peel is de favoriete overwinterplek voor veel wintergasten waaronder de klapekster en ontelbare ganzen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids en gaat via het ‘Mussenbaangebied’, aan de rand van het Nationaal Park. En ’s morgens vroeg is er natuurlijk altijd kans op het spotten van reeën of andere dieren. De route is ongeveer 5 kilometer en de excursie duurt 2 uur. Starten om 9.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Vooraf online reserveren is noodzakelijk via de website.

Turfstekerstocht in De Groote Peel
Op zondag 22 januari houdt Staatsbosbeheer een Turfstekerstocht in het Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids wandel je over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van dit hoogveengebied. Daar ligt de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze excursie krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden. Na afloop genieten van koffie met Limburgse vlaai. De route is ongeveer 7 kilometer en de excursie duurt 2 – 2,5 uur. Starten om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via de website.

Voor meer informatie kijk je op de website of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie