Skip to content

Bewuste Balans in Ospel

Redactie
2 januari 2023 | 13:00

Advertentie

Eind juli 2021 verhuisden Miranda en Debby naar Ospel om de mini-camping aan de Waatskamp 19 voort te zetten en waar Miranda haar eigen coachpraktijk Bewuste Balans opnieuw op kan bouwen. Nu, na de grootste verbouwingen en opstart en 1e seizoen van de camping, is het tijd om de praktijk weer volop draaiende te krijgen in o.a. een spiksplinternieuwe behandelruimte.

Bewuste Balans in Ospel

Miranda Verschoor werkt sinds 2014 als zelfstandig coach. Dit startte vanuit eigen ervaring met gewichtsbegeleiding. Omdat het hierbij niet alleen draait om de juiste voeding, maar om de combinatie met beweging én mindset) is de begeleiding in de loop der jaren uitgebreid met het geven van (bootcamp) buitentraining, personal training, mindfulness, life coaching en ten slotte met cranio sacraal therapie.

Inmiddels aardig wat tools in haar rugzak om in een veilige omgeving samen met een cliënt op zoek te gaan naar waar en hoe meer balans en bewustwording te creëren van eigen patronen en valkuilen.
Dit kan met gesprekken, mindfulness meditatie, leefstijladvies, wandelen, training/sporten, terug naar je lijf met cranio of misschien zelfs een potje boksen … iedereen is anders, dus het pad naar balans ook. Omdat de klik en een veilig gevoel bij je coach uiterst belangrijk is, is een eerste kennismakingsgesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Cranio sacraal therapie is de laatste toevoeging omdat lichaamswerk nog ontbrak. We proberen veel, zo niet alles, met ons hoofd op te lossen en zijn het voelen in ons lijf totaal verleerd. De therapie is nog relatief onbekend en het uitgangspunt hierbij is dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te herstellen en dat de therapeut, daar waar dit verstoord is, met zachte aanraking en subtiele bewegingen helpt dit zelfherstellende vermogen te bevorderen. Het natuurlijke proces van zelf herstellen kan verstoord zijn door een ongeluk, operatie, ziekte, stress of andere (emotionele) gebeurtenissen. De oorzaak van een klacht is vaak te vinden in een toegenomen spanning op een of meerdere plaatsen in het lichaam. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen en zich spanning bevindt, ontstaan vroeg of laat problemen/gezondheidsklachten.

Het doel van cranio therapie is meer ontspanning te krijgen in het bindweefsel van het lichaam, juist daar waar te veel spanning aanwezig is. Door de therapie krijgt het bindweefsel weer ruimte en beweeglijkheid waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt te herstellen. Daarnaast kan het ook nog eens een heerlijk ontspannende werking hebben. Na een behandeling ervaren veel mensen het alsof ze meer ruimte hebben gekregen.

Omdat het toch wel weer ging kriebelen en zo leuk is om te geven, start Miranda vanaf zaterdag 7 januari om 10:00 uur met een uurtje buitentraining (alias bootcamp, maar dat klinkt misschien te heftig voor velen). Je kunt dan iedere week op het terrein aan de Waatskamp terecht voor een afwisselend, uitdagend en vooral leuk uurtje sporten. Eigen lichaamsgewicht, maar ook trainingsmaterialen en gewichten worden gebruikt. En regelmatig zullen de bokshandschoenen en pads erbij worden gehaald … gewoon omdat het kan en zo leuk is. Je kunt zomaar mee komen trainen (5 Euro per training) en zit verder niet vast aan een abonnement.

Een nieuw jaar, een nieuw begin en nieuwe kansen …

Kijk voor meer informatie op www.bewustebalans.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie