Skip to content

Handbalsters Meos 1 Nederweert stunten in beker tegen eredivisionist PSV 1

Redactie
11 januari 2023 | 6:08

Dinsdagavond speelden de dames van Meos in de bekerkwalificatie tegen eredivisionist PSV uit Eindhoven. In de eigen hal werd de wedstrijd na een bloedstollend einde gewonnen met 23-22.

Handbalsters Meos 1 Nederweert stunten

De dames van Meos stonden sterk in de dekking en maakten het de dames van PSV vanaf minuut 1 uiterst lastig. De gehele eerste helft bleef het gelijk opgaan. Met een stand van 10-9 in het voordeel van Meos werd er de rust in gegaan. Toen het na de rust ook gelijk op bleef gaan, gingen de speelsters en het publiek er steeds meer in geloven. De dekking bleef hard werken en hield de ruimtes klein. Keepster Pien Gehlen keepte daarbij een uitstekende wedstrijd.

Klein feestje
Aanvallend werd er geknokt voor ieder doelpunt. De verdediging van PSV kreeg te weinig grip op de beweeglijke opbouwers van Meos. De keepster van PSV hield haar team lang in de race, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind: 10 seconden voor tijd maakte Fleur Janssen het winnende doelpunt en kon er een klein feestje gevierd worden.

1/8 finale
De dames van Meos gaan nu door naar de 1/8 finale van de landelijke beker en mogen zichzelf tot de 16 beste handbalploegen van Nederland rekenen. Wat een prestatie van deze meiden!
De dames van Meos willen alle supporters bedanken voor hun geweldige steun!