Skip to content

Verdachte in Nederweerter hennepzaak flink toegetakeld

Redactie
12 januari 2023 | 10:41

Advertentie

Een 57-jarige Nederweerternaar is rond de Kerstdagen flink toegetakeld door een onbekend persoon. Dat werd duidelijk in de Rechtbank afgelopen woensdag. De Nederweerternaar moest zich als verdachte verantwoorden omdat in juni 2020 bij hem thuis, aan de Hovensteeg in Nederweert, een hennepplantage werd aangetroffen.

Mishandeld

Op 23 december aan het begin van de avond zou de man zijn geslagen met een steen. De politie heeft aan de krant bevestigd dat op die vrijdag rond 18.00 uur een mishandeling heeft plaatsgevonden in de Hovensteeg. Volgens De Limburger heeft de politie nog niemand aangehouden voor deze mishandeling. Het onderzoek loopt nog. Wel heeft er een buurtonderzoek plaatsgevonden en zijn camerabeelden veiliggesteld. „Ze riepen: ‘Ik vermoord je, ik vermoord je.’ Sloegen wel twintig keer met die steen. Ik ben gillend de straat uit gerend en heb bij mensen aangeklopt. Gelukkig deden zij de deur open,” vertelde de man in de rechtbank.

Hennepkwekerij
Op 3 juni werd bij de verdachte thuis in de schuur de hennepkwekerij aangetroffen. De man zegt niets met de hennepplantage te maken te hebben. In de rechtszaak van woensdag werd geëist dat de man € 136.102 aan criminele verdiensten terugbetaalt aan de Staat en dat hem vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wordt opgelegd. De rechter doet over 2 weken uitspraak.

Bron: De Limburger

Advertentie

1 Reactie

  1. Als ik het goed begrijp moet ik als verhuurder weten wat er gebeurd in een pand/loods/bedrijfsruimte die ik verhuur, dus mag/moet ook financieel opdraaien als daar activiteiten plaatsvinden die wettelijk gezien ontoelaatbaar zijn, waaruit ik concludeer dat je als huurder nul nul nul privacy hebt, dus ik pleit voor een verbod op gordijnen, zodat iedereen zich er van kan vergewissen dat er binnenshuis geen wettelijk gezien ontoelaatbare activiteiten plaatsvinden en nu we toch bezig zijn gooien we ook maar even alle privacy wetten en regels in een – doorzichtige – prullenbak, want je wil als verhuurder toch niet bankroet gaan door een huurder met criminele bedoelingen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie