Skip to content

BDL/Martens Finance start tweede seizoenshelft met 7-2 winst op BC Maarland

Redactie
15 januari 2023 | 11:32

Advertentie

BDL/Martens Finance heeft zich in de thuiswedstrijd gerevancheerd tegen BS Maarland uit Eijsden voor de smadelijke nederlaag in november jl. Dankzij drie winstpartijen en 1 extra partijpunt behoudt het kaderteam uit Nederweert met deze overwinning nog voldoende kansen op een top-3 klassering. Johan Martens (BDL) was met een moyenne van 16,25 de beste speler van de avond.

Kemmerling (BDL) scoort 84 op 4!
In de openingspartij op tafel 1 tussen Louis Pols (BDL) en Emiel Reijen (BC Maarland) zag het er niet naar uit dat BDL zo’n grote zege zou boeken. Pols (BDL), al weken worstelend met zijn vorm, speelde matig. Hij kwam in de partij niet toe aan de opbouw van een serie. Zijn tegenstrever Emiel Reijen (BC Maarland) daarentegen wel. Voor hem stonden er na 8 beurten 65 caramboles op de klok. Louis Pols (BDL) kon geen moment imponeren en bleef ver onder zijn persoonlijk gemiddelde. Emiel Reijen behaalde in 21 beurten een gemiddelde van 5,23 car. Goed voor 2 wedstrijdenpunten. Op tafel 2 nam Jos Kemmerling (BDL) het op tegen Willem Snijders. De BDL-er kwam moeizaam op gang en verslikte zich teveel in maakbare ballen. Maar vanaf de tiende beurt werd het zijn partij. Met beauty spel reeg hij op indrukwekkende wijze in de laatste 4 beurten 84 caramboles aan elkaar. Snijders (BC Maarland) was hier niet tegen opgewassen en eindigde zijn partij op 82 van de 110 te maken caramboles. Pauze stand: 2-2

Sangen (Maarland) imponeert vanaf acquit
De derde partij van de avond ging tussen Jan Kanters (BDL) en routinier John van Glabbeeck (BC Maarland). Beide spelers gingen stroef van start, maar in achtste beurt doorbrak Kanters (BDL) als eerste deze spiraal. Met zelfvertrouwen en technisch fraai spel sloeg hij met een serie van 50 car. een diepe kloof naar de Maarlander van Glabbeeck en kwam zijn overwinning niet meer in gevaar. Jan Kanters (BDL) noteerde 9,16 gemiddeld en heeft, nu hij weer blessurevrij kan spelen, veel versies in huis om goed te presteren. Bravo Jan! De slotpartij ging tussen de kopmannen Johan Martens (BDL) en Maurice Sangen (BC Maarland). Beide spelers hebben door de jaren heen weinig geheimen meer voor elkaar. Sangen speelt de moeilijkere spelsoort 57/2 en Martens 38/2. Sangen begon gretig en met veel flair aan de partij getuige een serie van 69 car. vanaf acquit. Johan Martens bleef hier nagenoeg ijskoud onder en na vijf beurten stond de BDL-er op een relatieve voorsprong. Sangen had blijkbaar in de eerste beurten al zijn kruit verschoten en eindigde de partij na 8 beurten en een moyenne van 15,25. Eindstand: 7-2 voor BDL/Martens Finance.

Programma: 17-01-2023 UIT Veerbenders/VanEschBiljarts (Gronsveld) – BDL/Martens Finance

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie