Skip to content

Newecoop op bezoek bij Frans Veugen Bedrijfshygiëne BV

Redactie
29 januari 2023 | 12:00

Advertentie

De Nederweerter energiecoöperatie Newecoop bracht op 19 januari een bezoek aan Frans Veugen Bedrijfshygiëne BV op de Pannenweg. Naast energieopwekking en energiebesparing organiseert en faciliteert Newecoop namelijk ook het gesprek over de energietransitie in Nederweert. De duurzame energiedialoog brengen ze op gang onder andere door leden goede voorbeelden van verduurzaming in Nederweert te laten zien en te laten ervaren.

Newecoop en Frans Veugen Bedrijfshygiëne BV

Frans Veugen Bedrijfshygiëne is een trots Nederweerts familiebedrijf dat sinds 1988 aan de weg timmert van professionele hygiëneoplossingen en verneveltechnieken. De ruim 800 klanten bevinden zich in meer dan 50 verschillende landen over de hele wereld.

Een warm welkom
Een kleine 20 leden werden, onder het genot van koffie, thee en een heerlijk stuk vlaai, welkom geheten door de eigenaren Rob en Paul Veugen. Rob en Paul namen de leden van Newecoop mee in het ontstaan van het bedrijf door oprichter en vader Frans. Later kwamen de drie zoons van Frans in het bedrijf erbij en sinds 2010 zijn de 3 broers gezamenlijk eigenaar. Inmiddels werken er 15 mensen in het nieuwe bedrijfspand aan de Platinastraat.

Duurzaam bedrijfspand
Het bedrijfspand is in 2019 nieuw gebouwd en voldoet aan de laatste duurzaamheidsstandaarden zoals vloerverwarming, warmtepompen en aardgasvrij. De temperatuur is daardoor constant aangenaam. De vele zonnepanelen zorgen ervoor dat er op jaarbasis meer elektriciteit wordt opgewekt dan verbruikt. Dat is meteen ook een belangrijke reden om mee te doen aan de pilot van het EnergieHandelsPlatform EHP waarin 15 bedrijven op de Pannenweg samenwerken op energie.

Lokaal en internationaal
Frans Veugen Bedrijfshygiëne BV is gespecialiseerd in vernevelapparatuur. Deze apparaten produceren mist, bestaande uit water en biochemische toevoegingen, waarmee bijvoorbeeld stallen, kassen en vrachtwagens worden gedesinfecteerd. De grootste apparaten kunnen tot wel 10 hectaren in 1 uur desinfecteren. De belangrijkste branches zijn de glastuinbouw, de pluimvee en broederij en aardappelbewaring. De mist zorgt ervoor dat de aardappelen niet gaan kiemen en daardoor langer houdbaar blijven. Door de jaren heen zijn inmiddels ruim 7.000 apparaten aan de man gebracht. Ruim de helft van de omzet komt van over de grens, bijvoorbeeld uit de USA, Brazilië of Australië.

Kijkje in de keuken
Na een interessante presentatie en vele vragen en antwoorden, kreeg het gezelschap een interessante rondleiding van Rob en Paul door het pand. De apparaten werden van dichtbij bekeken alsook de duurzame snufjes van het bedrijfspand. Trots werd verteld over het verschil met het vorige bedrijfspand dat op enig moment veel te krap werd. Dit nieuwe pand is ruim 4 keer groter. De medewerkers verplaatsen zich zelfs per step door het pand! Al napratend werd de interessante en inspiratievolle avond afgesloten met een lekker drankje. Newecoop dankt de eigenaren Rob en Paul hartelijk voor het fantastische bedrijfsbezoek. Deze duurzame dialoog heeft de deelnemers veel inzicht gegeven in de business en de duurzame focus van Frans Veugen Bedrijfshygiëne BV.

Word ook lid
Newecoop organiseert geregeld een bezoek aan een duurzame ondernemer in Nederweert. Wil jij ook aanhaken bij zo’n dialoog? Word dan net als ca. 175 andere Nederweertenaren ook voor €10,- per jaar lid. Meld je aan via de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie