Skip to content

Wijkagenten Nederweert starten project ‘Camera in beeld’

Redactie
30 januari 2023 | 15:17

Advertentie

De komende tijd gaan de wijkagenten van Nederweert samen met de gemeente aan de slag met het project Camera in beeld. Ook vinden er drie inloopmomenten plaats waar inwoners en ondernemers terechtkunnen voor meer informatie over het project. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 14 april in het gemeentehuis; binnenlopen kan tussen 19.00 en 21.00 uur.

Sneller informatie verzamelen

Het project Camera in Beeld houdt in dat camera’s bij bedrijven en particulieren in kaart worden gebracht. “Door inzichtelijk te maken welke woningen of panden voorzien zijn van een camerasysteem, kunnen wij in de toekomst mogelijk sneller informatie verzamelen bij het opsporen van strafbare feiten”, aldus wijkagente Lotte van der Velden. “Zo proberen wij samen met onze inwoners en ondernemers de gemeente zo veilig mogelijk te houden”, vult wijkagente Anne Philipsen aan.

Inwoners met camerasysteem
De komende tijd gaan de agenten in de hele gemeente Nederweert op zoek naar inwoners die in het bezit zijn van een werkend camerasysteem. Hierbij kun je denken aan een volledig audio- en visueel systeem, maar bijvoorbeeld ook aan de cameradeurbel die in de praktijk steeds vaker voorkomt.

Veilige woon- en leefomgeving 
De wijkagenten zullen huis aan huis inwoners benaderen die een camerasysteem hebben. Uiteraard worden alle regels omtrent privacy gevolgd. Volgens burgemeester Op de Laak, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, is een veilige woon- en leefomgeving iets van ons allemaal. De beschikbaarheid van camerabeelden als het nodig is, kan daar aan bijdragen. “Het is een prima initiatief van de wijkagenten om dit samen met inwoners en ondernemers op te pakken”, aldus de burgemeester.

Drie inloopmomenten
Naast de huisbezoeken kan iedereen zich laten informeren tijdens één van de drie inloopmomenten over het project. De avonden vinden plaats in het gemeentehuis van Nederweert tussen 19.00 en 21.00 uur. Deze zijn op dinsdag 14 februari, vrijdag 24 maart en vrijdag 21 april. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom.

Meer informatie
Wil je meer informatie over Camera in Beeld of alvast jouw camerasysteem aanmelden? Kijk dan op politie.nl/onderwerpen/camera-in-beeld. Op dinsdag 14 februari en vrijdag 21 april is de ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente, Bram Kurvers, aanwezig. Als je vragen aan hem wilt stellen, dan is hier uiteraard ook gelegenheid voor.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie