Deze week weer een recept van Marcel Bekx voorzien van een wijnsuggestie van Alex Storms. Nederweert is rijk aan natuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Vakantietijd is soms eenvoudig koken…
Paddenstoelenpotje met een “Elske”
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 25 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht, Lunch |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 500 gr kastanjechampignons
- 2 st sjalotjes, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 el gehakte verse dragon
- 1 el gehakte verse tijm
- 200ml vleesbouillon
- 1 glaasje Els
- 200ml kookroom
- 1 el gehakte verse peterselie
Hoe maak je het
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Fruit de sjalotjes en de geperste knoflook in boter en bak de champignons even mee. Voeg dragon, tijm, vers gemalen peper en zeezout toe. Giet de vleesbouillon, Els en kookroom erbij en laat alles iets inkoken. Serveer de paddenstoelen bestrooid met peterselie. Dit is lekker met stokbrood of Ciabatta. TIP: Neem in plaats van kastanjechampignons grotchampignons of combineer ze met oesterzwammen. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst