Burgemeesters Blok en Op de Laak van Someren en Nederweert onthulden zondagmiddag aan de Dooleggersbaan een informatiebord. Ook de wethouders van beide gemeenten en andere belangstellenden waren bij de onthulling aanwezig.
Onthulling
Het informatiebord gaat over de grenskerk uit de 17e eeuw, waaraan de Kerkendijk zijn naam heeft te danken. Aansluitend vond er een presentatie van het boek “Honderd Jaar de Hei, Van ontginningsdorp naar moderne samenleving” plaats in gemeenschapshuis de Bunt.
Als je in deze omgeving vraagt naar de grenskerk, dan denken mensen meestal aan het ommuurde altaar-monumentje met zitbankjes, nabij de uitkijktoren voor de edelherten aan de Grashut in het Weerterbos. Twee jaar voordat de kerk aan de Grashut in gebruik werd genomen, stond er al een grenskerk aan het einde van de Booldersdijk, tussen het Kievitsven en de Dooleggersbaan. Wil je meer weten over de Grenskerk? Neem dan hier een kijkje.
4 Reacties
Prachtige historische informatie uit het werk van Alfons Bruekers
Els, helemaal gelijk.
En de burgemeester en wethouder staan weer te pronken met andermans veren. (die van de erfgoedvrijwilligers)
Wanneer komen de publieke excuses in het openbaar van de burgemeester en wethouders hetgeen ze de erfgoedvrijwilligers hebben aangedaan?
Dat moet toch niet moeilijk zijn?
@Els: Ik vond het ook al erg opvallend dat er vanuit Nederweert meer gemeentebestuurders dan erfgoedvrijwilligers aanwezig waren. Terwijl dit monument volgens de organisatie in Someren wel door een Nederweertenaar is bedacht. Onze bestuurders staan graag in de spotlight hebben een grote afstand tot de mensen waar het om gaat ben ik bang.
Ze zouden toch eens bij zichzelf te rade moeten gaan daar bij het gemeentebestuur, de burgemeester voorop. En dan bedoel ik niet voorop op de foto, maar voorop in de interactie met haar inwoners en vrijwilligers. Ik ben het helemaal eens met wat die (andere) heemkundevrijwilliger hierboven zegt. Het is zo jammer allemaal.