Skip to content

John Nouwen, Ondernemen met boerenverstand!!​

8 maart 2023 | 15:48

We leven in een turbulente tijd met de stikstofcrisis, energiecrisis en torenhoge inflatie. Het is daarom van belang dat u juist gaat stemmen. Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten verkiezingen. Mag ik, John Nouwen, op uw stem rekenen? Om verschil te kunnen maken en de belangen te behartigen op basis van feiten i.p.v. emoties. 

Maar wie is John Nouwen?

Ik ben 35 jaar oud, woonachtig in Heythuysen en heb twee prachtige dochters. Opgegroeid op een agrarisch bedrijf met rundvee, kuikens en later legpluimvee en varkens. Afgestudeerd aan de universiteit van Wageningen en na mijn studie direct, wegens ziekte van mijn moeder, in het agrarisch bedrijf van mijn ouders gestapt. Inmiddels al bekend en ervaring in de politiek: 5 jaar raadslid in de gemeente Leudal waar ik me hoofdzakelijk inzet voor het fysieke domein (buitengebied, woningbouw, vergunningen, groenonderhoud en bestemmingsplannen).

Waar sta ik o.a. voor:

Buitengebied
Op dit moment ondergaat Nederland verschillende wijzigingen die drastische veranderingen zullen hebben voor de Agrarische sector en ons mooie buitengebied. Te denken aan het stikstofbeleid, omgevingswet, stoppende agrariërs, lege gebouwen, natuur inclusieve landbouw maar ook juist de blijvende agrariërs en de vraag naar landbouwgrond voor recreatie, zorg en de energie transitie.

Als agrarisch ondernemer weet ik wat het betekend om constant in onzekerheid te moeten leven, niet wetende wat voor regels er morgen opgelegd kunnen worden, niet wetende of we überhaupt nog bestaansrecht hebben. Toch kan ik u verzekeren dat ik geloof in de agrarische sector. Een sector die wereldwijd vooroploopt en altijd openstaat voor een gesprek en zich wil aanpassen aan de maatschappij van nu, maar wel met de kanttekening dat er dan bestaanszekerheid tegenover moet staan. Bestaanszekerheid in de rol van; niet elke 5 jaar nieuwe regels en een eerlijk verdienmodel. 

Hoe willen wij dit bereiken:

  • Sector financieel blijven ondersteunen op vlak van innovatie, korte ketens en jonge ondernemers
  • Focus op de ‘blijvers’ in plaats van ‘stoppers’
  • PAS-melders en andere knelgevallen ontstaan door falend overheidshandelen topprioriteit geven
  • Soepele omgang vergunningverlening betreffende klimaat adaptieve innovaties (verdroging en vernatting), mestverwerking, productie groen gas, etc. 

In Nederland zou men juist trots mogen zijn op de boer en de ondernemers. Trots zijn op welke zorgvuldige manier we voedsel produceren en goederen maken.

Leefbaarheid in alle kernen
De leefbaarheid in kleine kernen staat behoorlijk onder druk. Het is soms moeilijk om de leefbaarheid in kleine kernen in stand te houden. CDA Limburg wil een samenredzaamheidsfonds waarbij de overheid faciliteert om voorzieningen te behouden. 

De hoofdoorzaak dat de leefbaarheid van kleine kernen onder druk komt te staan is naar mijn mening te verwijten aan het feit dat er in kleine kernen te weinig gebouwd is. CDA Limburg is nu juist van mening dat we meer vrijheid moeten geven om woningbouw toe te staan; ‘in elke kern er een straat bij’. Als er in de kern geen plaats meer is om te bouwen zou het mogelijk moeten zijn om aan de kernrandzone woningen bij te bouwen.

Een ander punt wat speelt bij kleine kernen is de bereikbaarheid en dan met name het openbaar vervoer. Wij zijn voorstander om extra te investeren zodat ook het laatste stukje van de rit wordt doorgetrokken en alle kernen bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Iedereen betaald immers belasting dus zou iedereen ook gebruik moeten kunnen maken van de faciliteiten. Onder het motto: Iedereen doet mee en iedereen is gelijk.

Samen kijken naar realistische doelstellingen en mogelijkheden. Samen staan we sterk om te werken aan concrete plannen voor Limburg, om Limburg nog mooier te maken!

​Stem 15 maart CDA Limburg zodat ik uw stem kan doorzetten in de provincie Limburg.

Met vriendelijke groet,
​John Nouwen

​Ondernemen met boerenverstand!!​

Noord:       Lijst 1, nr 7
Zuid:          Lijst 1, nr 35

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie