Skip to content

Illegale vreemdeling aangehouden en teruggestuurd naar Angola

Redactie
10 maart 2023 | 11:45

Advertentie

Door agenten van de politie in Weert werd deze week een voertuig gecontroleerd. De bestuurder bleek niet in het bezit van rijbewijs, had geen identiteitsbewijs bij zich en gaf ook nog eens een valse naam op. De bestuurder werd aangehouden en kreeg 3 verbalen voor deze feiten, zo meldt de vreemdelingenpolitie Limburg op Facebook.

Angola

Omdat de bestuurder de Angolese nationaliteit had en niet kon aantonen dat hij verblijfsrecht had in de EU, werd hij na heenzenden uit strafrecht overgenomen door de AVIM. De bestuurder bleek al jaren illegaal in Nederland/België te verblijven en had diverse registraties in de politiesystemen. Aan hem werd een 0 dagen Terugkeerbesluit uitgereikt en hij kreeg een inreisverbod van 2 jaar. Hij moest binnen 24 uur het Europees grondgebied verlaten en terugkeren naar Angola. Hij mag daarna 2 jaar niet op Europees grondgebied komen.

Omdat de bestuurder in het gehoor aangaf al 4 jaar illegaal in Nederland/België te verblijven, kreeg hij tevens een verbaal voor illegaal verblijf. Omdat hij ruim 3300 euro contant geld bij zich had, kon hij dit verbaal á 1500 euro plus 9 euro administratiekosten gelijk cash aftikken.

Advertentie

4 Reacties

  1. Wordt dit een lachertje ? Wie zegt dat deze gast naar zijn thuis land terug gaat,terwijl hij €3300 op zak had , een auto, Hij zal hier ook wel een onderkomen hebben. waarom het geld niet gebruiken om hem op het vliegtuig naar zijn geboorte land te zetten. Ik denk met vele , dat ze het zelfde denken.

  2. Verschrikkelijk wie wat wat deze arme verwarde ziel heeft mee gemaakt in zijn thuis land?
    En nu weer opgejaagd door de politie.
    Geef deze ziel toekomst een
    huis, uitkering,liefde.

  3. Beste ‘iedereen is mens’, ik deel de mening van je sluipnaam. Maar net zoals jij gaf deze meneer zijn identiteit niet weer en gaf een valse naam op. Zou hij dan toch iets te verbergen hebben?
    Iedereen is gelijk wat mij betreft. Maar er zijn momenteel een miljoen Nederlanders waaronder honderdduizenden kinderen die onder de armoedegrens leven. Laten we eerst onze eigen problemen oplossen alvorens iedereen een huis met raad en nog een zak leefgeld te geven ook. Zij die het ècht nodig hebben, 100% welkom. Maar wel aan onze regeltjes houden. Valse naam opgeven hoort daar niet bij. Deze meneer zal niet voor niks teruggestuurd worden. Afgewezen procedure bv?

  4. In 2002 is de oorlog in Angola afgelopen, in 2012 heeft Congo de speciale status van Angolese vluchtelingen opgeheven omdat het mogelijk wa eilig terug te keren naar Angola. In 2016 werd de mogelijkheid voor Angolese vluchtelingen om een permanente verblijfsstatus in Zuid Afrika te krijgen opgeheven om dezelfde reden.

    Het is zelfs mogelijk voor soldaten van de verschillende strijdende partijen terug te keren zonder gevolgen. Er is een reintegratieprogramma door de regering voor vluchtelingen die terugkeren. De huidige regering van Angola is zeer stabiel en de economie groeit (GDP real growth 3,5%, bron African Economic Outlook (AEO) 2022).

    Het is nu 2023, respectievelijk 11 en 7 jaar nadat de speciale vluchtelingenstatus voor Angolzezen werd opgeheven. Het is dus een verschrikkelijk k.ntverhaal dat het een vluchteling is die vor zijn leven moet vrezen. Het is een economische vluchteling die hier illegaal verblijft. Helaas is hij niet met marechaussee escorte teruggebracht dus ik ben bang dat hij gewoon weer in de illegaliteit verdwijnt.

    Er zijn dagen dat ik geen 3300 euro contant in mijn zak heb, dus een uitkering is niet nodig, liefde kan je makkelijk krijgen me zo’n bedrag in je zak en een huis geven is ook niet nodig want zo te zien kan hij makkelijk een koophuis betalen. Overigens kan hij met 3300 euro een half dorp kopen in Angola, dus ik zie een glansrijke toekomst voor hem in Angola waar het gemiddelde maandinkomen 34 dollar per maand is. Oftewel, die man is gillend rijk, een soort Afrikaanse Dagobert Duck en komt niets te kort daar.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie