Skip to content

Vrijwilligers in actie voor NL Doet 2023

Redactie
11 maart 2023 | 17:55

Advertentie

Op 10 en 11 maart werd weer NL Doet georganiseerd, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Duizenden organisaties door heel Nederland deden hier aan mee, en natuurlijk kwamen ook in Nederweert veel vrijwilligers in actie om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

NL Doet Nederweert

Zo werd op zaterdag het speelbos van Jong Nederland Ospel onder handen genomen, belangrijk voor de leden van Jong Nederland om daar in het voorjaar weer gebruik van te kunnen maken. Zo hielp ook vrijwilliger Ritchie vandaag mee. “Elk jaar meld ik me tijdens NL Doet aan bij Jong Nederland Ospel. Ik vind het hier altijd heel gezellig en we doen leuk werk buiten.” Volgens Robert, leiding bij Jong Nederland Ospel zijn er meer vrijwilligers nodig zoals Ritchie: “We hebben een betrokken groep vrijwilligers. Maar nieuwe vrijwilligers zijn zeker welkom, voor structureel of incidenteel vrijwilligerswerk.

Ook bij de waterscouting werd er flink geklust. Daar werden de vletten zeilklaar gemaakt, zowel door vrijwilligers als door de jongeren. De betrokkenheid binnen de vereniging is groot. Vader Paul: “Als vader ben ik ook betrokken geraakt en ben ik vrijwilligerswerk gaan doen voor de vereniging, het is een kleine moeite.” Bij PSW in Nederweert werd de tuin aangepakt. “De families van onze cliënten en de vrijwilligers zijn erg betrokken. We zouden heel erg geholpen zijn met vrijwilligers die bijvoorbeeld 1x per twee weken iets leuks wil ondernemen met een cliënt, bijvoorbeeld een wandeling maken“, aldus begeleider Marianne.

Burgemeester van Nederweert, Birgit Op de Laak en de wethouders Jorik Franssen, Carla Dieteren en Robert ten Kate namen deel aan de Collegetour Nederweert. Omdat de Huiskamer ook een werkgroep is van Dörpsoverlek Ni-jwieërt bezochten ze de high tea bij Le Winne, dit viel mooi samen met NL Doet. Ook hier werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Daarnaast waren Bouke Kouters van Punt Welzijn, leefbaarheidsregisseur Iris van de Ven en beleidsmedewerker Noud Kessels de hele dag op pad om bij alle activiteiten een kijkje te nemen en appelflappen uit te delen aan alle vrijwilligers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie