Skip to content

TERUGKIJKEN | Gemeenteraadvergadering Nederweert

Redactie
21 maart 2023 | 18:45

Advertentie

Op dinsdag 21 maart om 19.00 uur vergadert de gemeenteraad.

Agenda raadsvergadering Nederweert

Op de agenda(externe link staan o.a.:

  • de grondprijzenbrief 2023
  • de kaderbrief 2024-2027 van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein Limburg Noord
  • de gelegenheid om een zienswijze in te dienen op het ontwerpbesluit van het college tot het wijzigen van de gemeenschappelijke regeling ICT NML en het toetreden van de gemeente Leudal tot de gemeenschappelijke regeling ICT NML voor GEO-taken

In raadzaal of online volgen

Iedereen is van harte welkom in de raadzaal. De vergadering is ook live te volgen via de website van de Gemeente Nederweert en natuurlijk hier op Nederweert24.

Advertentie

3 Reacties

  1. Wat hoor ik nou? Marieke Manders van GL die excuses aanbiedt voor het functioneren van oudwethouder Stienen in de erfgoedzaak. En de burgemeester die dat beaamt. Hoe bijzonder…

  2. Helemaal op het eind: Openbaarheid en transparantie is blijkbaar een lastig ding voor wethouder Franssen. ‘Stukken uit de bouwkeet’ over de archeologie (waarvan raadslid mw Manders zei dat het niet de info bevatte die ze verwacht had) mogen van Franssen niet openbaar gemaakt worden maar slechts vertrouwelijk ter inzage bij de griffier. Is dat weer het geheime doosje van de gemeente? Wat valt er te eigenlijk te verbergen? Waar is de wethouder bang voor? En je dan maar afvragen hoe de kloof tussen bestuur en burgers verkleind kan worden. En de voorzitter….. die zwijgt.

  3. Waar gaat het in Nederweert nog om? Heb nog niet een keer gehoord , zouden we het de burgers eens vragen hoe zij er over denken wat wij hier allemaal bespreken. Wij stikken zowat volgens de mensen in de stikstof, terwijl we het industrieterrein willen uitbreiden, maar sociale woningbouw niet kunnen realiseren . Fietspaden die aangelegd worden, maar daarna steeds kleiner worden , omdat ze niet onderhouden worden , en onkruid steeds meer baan krijgt. Padel banen moeten er komen ,omdat er steeds meer mensen buiten nederweert gaan sporten. Zijn er geen andere verenigingen in Nederweert die problemen hebben , waar absoluut niets voor gedaan worden, in ondersteuning met de huurprijzen van hun rept. Lokaal ? Straks hebben we mooie padel banen, en geen vereniging die hun hobby kunnen uitvoeren en ook moeten uitwijken naar andere gemeentes? Nederweert is echt meer dan industrie ,tennis, voetbal. Hoe is het mogelijk dat de voormalige Rabobank , vroegere Aldi leeg staan ? Zou het misschien geen optie zijn om een Action, Blokker, hier naar toe te krijgen zodat wij niet naar Weert ,Roermond, Eindhoven , hoeven te gaan winkelen. En over leg met burgers, neem ze serieus. …zoals het nu is …praatjes vullen geen gaatjes. Betrek de burgers voor dat er dure bureau s worden ingehuurd, wat de burger geld kost. Luister eens echt naar jullie burgers , daar zijn jullie door gekozen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie