Skip to content

Afscheid wethouder Ten Kate: “Bijzonder groot voorrecht”

Redactie
21 maart 2023 | 23:05

Advertentie


Robert ten Kate heeft vanavond tijdens de raadsvergadering afscheid genomen van de gemeenteraad. Ten Kate legde dinsdag 21 maart zijn functie als wethouder van de gemeente Nederweert neer.

Ten Kate

Toen ik na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar de vraag kreeg of ik namens het CDA wethouder wilde worden van deze gemeente, heb ik die kans met beide handen aangegrepen”, zo liet Ten Kate weten. Tijdens de raadvergadering sprak hij uit dat het besluit om zijn functie neer te leggen hem zwaar viel maar dat hij ook met trots terugkijkt op de afgelopen periode: “Het was een bijzonder groot voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan deze mooie gemeente en gemeenschap.”

Antoine Hekers prees Ten Kate om zijn persoonlijke eigenschappen: “Een energieke en gedreven jongeman die met beide benen op de grond staat.” De CDA fractievoorzitter liet weten het zware doch dappere besluit te respecteren en te steunen.

Marcel Vossen van de fractie JAN herinnert zich nog het enthousiasme van Ten Kate bij de start van zijn wethouderschap: “Net voor de zomer vorig jaar, lange avonden in het gemeentehuis om de dossiers eigen te maken. Die gedrevenheid zegt iets over jou en wordt enorm gewaardeerd.” Martin van Montfort van D66 was blij verrast vorig jaar met de voordracht van de jonge Ten Kate als wethouder. “Daarmee gaf het CDA de kans aan een jong talent om zo’n stap te maken en we hebben je zien groeien in je rol het afgelopen jaar.” Hans van Lierop bedankte namens de Nederweerter VVD Ten Kate voor zijn tomeloze inzet een inspanning. Jan van Nierop voerde het woord namens Nederweert Anders en Groen Links en overhandigde Ten Kate het boek ‘De reis van de voorganger’; “iemand die voorgaat in de strijd zoals Ten Kate voorging in de transitie van het buitengebied. Ga er maar aan staan.

Burgemeester Op de Laak sprak Ten Kate toe namens het college. “Vandaag Robert neem jij afscheid van wat wel genoemd wordt, de mooiste hondenbaan die je kunt hebben. Je hebt het besluit met overtuiging genomen maar tegelijkertijd viel het je ook zwaar. Met heel veel enthousiasme ging jij vorig jaar na de gemeenteraadsverkiezingen in op die uitdagende functie die het CDA voor jou in petto had. Nu heb je moeten besluiten dat het wethouderschap te veel van jou vergt. De functie is veelzijdig maar ook veeleisend. Te veeleisend op dit moment. Met respect en begrip voor jouw keuze wens ik je namens deze raad, de ambtelijke organisatie en de leden van het college alle goeds voor de toekomst.

Robert ten Kate was vanaf mei 2022 onder andere wethouder volkshuisvesting, plattelandsontwikkeling, klimaat en erfgoed. Voorlopig nemen de overige collegeleden de taken van Ten Kate waar.

Advertentie

1 Reactie

  1. Een dappere daad van de jonge wethouder. Wens hem sterkte en veel succes in zijn verdere carriere.
    Wel heel benieuwd wie het cda nu van stal gaat halen om een paar toch wel heikele dossiers zoals landbouw, energie, stikstof en monumentenzorg tot een goed einde te brengen. Eentje die zich niet aan de leiband van het niet verkiesbare deel van het college van b en w laat vastsjorren. Want daar zit wellicht het echte probleem in Nederweert.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie