Skip to content

Hart van mindfulness start 13 april

Redactie
29 maart 2023 | 19:00

Advertentie

Waarom willen mensen mindfulness beoefenen? Edel Maex schrijft hierover ‘om beter om te gaan met persoonlijke situaties’.

Hart van mindfulness

Is jouw menselijk lijden om wat voor reden dan ook op dit moment leidend en wil je dat dit verandert? Dan biedt mindfulness een manier om hier anders mee om te gaan en er meer veerkracht ontstaat. Maar het kan ook zijn dat er een verlangen is om meer bewust aanwezig te zijn in het hier-en-nu daarvoor geldt ook dat mindfulness een manier is om dit kunnen ervaren. Misschien speelt er bij jou totaal iets anders. Hiermee wil ik benadrukken dat ieder zijn eigen ideeën en verlangens heeft.

Het programma in een notendop

  • 13 April spreken we de beginnersmind aan tijdens het thema Bewust Zijn. Je merkt hoeveel er automatisch gaat en hoe je dit patroon kunt doorbreken.
  • 29 April gaat over hoe je met jezelf omgaat en staan we stil bij ervaringen. Hoe ga jij om met grenzen. Zie je wanneer er om een grens wordt gevraagd en hoe reageer je daarop?
  • 11 Mei oefen je met toelaten wat er zich toont en dat bestaansrecht geven.
  • 25 mei gaan we dieper in op onze automatische denkprocessen en hoe het ook anders kan. Waar heb je wél en waar heb je geen invloed op? Je onderzoekt hoe je stress (spanning) herkent en hoe dit zich bij jou manifesteert.
  • 10 juni is het thema waarnemen aan de beurt en gaan we daar dieper op in. Wat is zuiver waarnemen en wat voeg je er van jezelf aan toe? Wanneer wordt een rollend steentje een lawine en hoe kun je dit doorbreken?
  • 22 juni gaan we dieper in op het ego. Het ego leren kennen en bevrienden. Eigenlijk wil het je alleen maar helpen als er gevaar wordt geregistreerd. Maar heeft niet altijd de vermogens om dit te doen.
  • 6 juli gaan we het hebben over levenskunst. Wat heb je in de afgelopen maanden over jezelf ontdekt? Wat schiet je op met al die nieuwe (brein)kennis? Wat is er nu anders dan toen je met dit programma begon? Wat heeft er aandacht nodig en waar schenk jij aandacht aan? Put in the big rocks first en hou de zaag scherp (Stephen R. Covey).
  • 20 juli sluiten we dit programma af met het thema zelfzorg. Wat werkt er voor jou? Wat neem je mee uit dit programma? Hoe ga je dit vormgeven en wat helpt je om door te zetten op momenten dat je even geen zin hebt… Wat ga jij doen om die zaag scherp te houden?

Wat wordt er van jou gevraagd?
Dat je aanwezig bent en actief meedoet. De bijeenkomsten duren gemiddeld 2,5 tot 3 uur en zijn interactief. Stuur me een mail als je meer informatie wilt of je wilt aanmelden. De enige manier om mindfulness te ervaren is door het in praktijk te brengen. Lees hier het artikel van vorige week wat ook interessant voor je kan zijn.

pastedGraphic.png

Agenda

Maandag 3 april Ont-Moeten
Donderdag 13 april Hart van Mindfulness
Donderdag 20 april Ont-Moeten

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’. Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl. Social media links:  Facebook , LinkedIn, Instagram.

Advertentie

1 Reactie

  1. […] 13 april start een nieuwe groep met het programma Hart van Mindfulness. Meer hierover lees je in de column van vorige week. Stuur me een mail als je meer informatie wilt of je wilt aanmelden. De enige manier om mindfulness […]


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie