Skip to content

Schots bezoek in Nederweert

Redactie
3 april 2023 | 18:00

Advertentie

Zondag 2 april brachten familieleden van Dennis (George) Campbell een bezoek aan zijn graf in Nederweert. Onder begeleiding van researcher Jurgen Beekers en de adoptant van het graf Margriet Curvers werd het gezelschap op de Britse begraafplaats ontvangen door Niek Hendrix, Josephine Korsten en Peter William Schreuders namens de Stichting Adoptiegraven Nederweert.

Stichting Adoptiegraven Nederweert

Tijdens de ceremonie werden er door William Campbell uit Coatbridge (neef van Dennis) en zijn echtgenote Josephine en Donna Campbell uit Glenboig (nicht van Dennis) met haar echtgenoot Jim Wood, bloemen gelegd bij het graf. Helaas kon de broer van Dennis het geplande bezoek niet meer meemaken. Hij overleed onlangs en hierdoor werd het een emotioneel bezoek onder begeleiding van Jeanine Stassen op doedelzak.

Na het bezoek werd er een vervolg bezoek gebracht aan de locatie in Deurne waar Dennis destijds tijdelijk begraven is geweest. Dennis raakte op 31 oktober 1944, tijdens een aanval op Liessel, zwaargewond en werd afgevoerd naar een noodveldhospitaal in Deurne waar hij dezelfde dag is overleden aan zijn verwondingen. Het graf van Dennis, en andere graven op deze locatie, werden hierna verzorgd door de familie die in 1944 naast de veldgraven woonachtig was. De woning ligt tot op vandaag de dag nog op dezelfde plaats. Aan de hand van oude foto’s, kon de exacte locatie van Dennis zijn veldgraf gevonden worden. De familie is iedereen die heeft meegewerkt aan hun bezoek ontzettend dankbaar. Ze vonden het een hele mooie, speciale en gedenkwaardige dag.

Foto’s: Stichting Adoptiegraven Nederweert

Advertentie

1 Reactie

  1. Hulde aan de organisatie en aan iedereen die betrokken is bij het kerkhof.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie