Skip to content

Myrthe Pellemans | Even voorstellen

Redactie
5 april 2023 | 18:30

Advertentie

Hey lieve lezer, mijn naam is Myrthe Pellemans. Ik ben geboren en getogen in Nederweert. Sinds 18 mei 2020 heb ik mijn eigen praktijk. Hier ben ik begonnen met dat wat voor velen zweverig klinkt, maar voor mij inmiddels heel normaal is. Namelijk, kaartlezingen en energetische healings. Inmiddels bestaat mijn praktijk dit jaar drie jaar en heb ik hierin een hele omslag mogen maken. Momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding ‘psychosociaal lichaamsgericht hypnotherapeut’ en begeleidt ik mensen met verschillende doelen/problematieken en trauma’s.

Myrthe Pellemans

Het leven met verdrongen trauma
Mijn leven kent enorm diepe dalen. Zo heb ik om precies te zijn negentien jaar lang met verdrongen trauma rond gelopen. Toen ergens rond 16 juni 2020 de herinneringen als een vulkaan uitbarsting naar de oppervlakte kwamen kiepte ik dan ook bijna om. Welke herinneringen waren dit dan? Dit waren herinneringen waarin ik seksueel misbruikt werd door een persoon die onwijs dicht bij mij stond. De herinneringen bleven zich als een film afspelen op mijn netvlies. Ik was er ziek van. Niet alleen dat.. ook was ik zo intens boos en verdrietig. Ik zat vol walging naar de gebeurtenis, het trauma en de man die mij mijn pure kindszijn heeft afgenomen op drie jarige leeftijd. Het seksueel misbruik, weet ik nu, heeft geduurd van mijn derde tot mijn zevende levensjaar. Mijn ouders hebben sinds moment een achter mij gestaan. Mede doordat zij nog herinneringen hadden dat ik ooit kwam met inwendige pijn bij mijn geslachtsdeel en mijn moeder daarvoor met mij naar de dokter gegaan is. Ineens viel alles op zijn plek. Dingen zoals niet meer mee willen naar verjaardagen, bepaalde kleding niet meer aan willen, het aandacht hyper impulsieve gedrag, het steeds over mijn eigen grenzen gaan en vooral mannen over mijn grenzen laten gaan, een onverklaarbare angst voelen wanneer ik met deze persoon alleen in een ruimte was.

Ook vielen gebeurtenissen op zijn plek. De pesterijen op school, de meerdere aanrandingen die mij overkomen zijn, de seksuele intimidatie/bedreiging voor het sturen van naaktfoto’s op mijn vijftiende, de verkrachtingen die ik meerdere keren mee gemaakt heb, de foute mannen die op mijn pad zijn gekomen, het roekeloze gedrag, het liegen/dingen verzwijgen, het misbruik van drugs en alcohol om maar niet te hoeven voelen, het niet meer willen leven. Negentien jaar lang ben ik bezig geweest met overleven. Terwijl wanneer ik alles op een rijtje zet, zat al die tijd de wortel van mijn gedrag, in het verdrongen seksueel misbruik trauma.

Hoe gaat het nu met mij?
Daar waar de misbruiker vertelde dat het nooit meer goed met mij zou komen; heb ik nu van het niet meer verdrongen trauma mijn kracht gemaakt. Ik heb drie jaar lang therapie bij Monique van der Klooster gehad. Deze speciale vrouw heeft mij veel geleerd. Ook heeft ze mij intensief begeleid bij het helen van het seksueel misbruik trauma en al die andere dingen. Al het bovenstaande, ter gevolg aan…, lijkt niet meer te bestaan. Het gaat beter dan ooit met mij. Ik heb een goed lopende praktijk waarin ik onder andere slachtoffers van seksueel misbruik begeleid in de vorm van therapie, en binnenkort ook met zelfhulpgroepen. Ik denk dat de helft van mijn cliënten met dit trauma rondloopt. Nog steeds in angst. Ze durven zich niet uit te spreken. Mede doordat ze nog steeds bang zijn voor de dader en de reacties van de omgeving/maatschappij. Nu help ik hen weer terug in hun kracht te komen. Ik heb het pad namelijk al bewandeld. Ben ik er al? Nee nog niet. Maar ik ben wel erg dichtbij het einde als het gaat om de verwerking van dit trauma. Langs therapeut zijn, ben ik ook nog steeds mens.

Mijn praktijk
Ik begeleid mensen van jong tot oud. Dit wilt zeggen dat ik niet leeftijdsgebonden te werk ga. Mijn cliënten zijn zowel man als vrouw, jongen als meisje. Niets is gek, niets is raar. Een veilig vangnet staat bij mij voorop tijdens de behandelingen. Een trapeze zwaaier leert ook eerst het vangnet kennen, voor ze toetrede doet tot de trapeze.

Je kunt in mijn praktijk terecht voor het volgende:

  • Trauma verwerking
  • Paniek aanvallen
  • (Onverklaarbare) angsten
  • Depressie/burn-out
  • Suïcidaliteit
  • Break-up
  • Relatie therapie
  • Verslavingen
  • Eetstoornissen
  • Spirituele coaching/begeleiding/consults

Ook kun je bij mij terecht als je slachtoffer bent/bent geweest, of de ouder/naaste bent van een slachtoffer van:

  • Seksueel misbruik
  • Seksueel geweld
  • Seksuele intimidatie
  • Grensoverschrijdend gedrag
  • Narcistisch misbruik
  • Pesterijen
  • Fysieke/emotionele mishandeling

Ik werk met therapie op maat. Aan de hand van een intake kijken we samen naar dat wat jij nodig hebt en bij jou past. Zo kun je de therapie aan gaan op jouw eigen tempo. Zonder haast. Ook kun je in mijn praktijk terecht voor thema dagen/cursussen/workshops, vanaf juni 2023 voor familie opstellingen en de zelfhulpgroepen voor slachtoffers van seksueel misbruik en narcistisch misbruik, maar ook voor de ouders/naaste van deze slachtoffers.

Wil jij weten of wij een match zijn? Neem dan eens een kijkje op mijn website of op mijn Instagram. Voel je vrij om mij een berichtje te sturen. Geen vraag of berichtje is te gek!

Liefs, Myrthe

In de rubriek ‘bewustwording’ schrijft Myrthe Pellemans over haar werk, deelt ze haar ervaring, geeft ze tips en tools zodat jij weer verder kunt in jouw leven en nog veel meer. Myrthe is aangesloten bij beroepsvereniging CAT Collectief. In haar praktijk kun je terecht voor trauma verwerking, persoonlijke ontwikkeling en nog zo veel meer. De praktijk van Myrthe is gevestigd in Cwartier in Weert en de sessies zullen dan ook daar plaatsvinden. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op haar website of neem een kijkje op haar Instagram.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie