Skip to content

Sta jij jezelf toe om leuke dingen te doen voor je bedrijf? (voor de zzp’ers onder ons)

Redactie
25 april 2023 | 16:00

Advertentie

In het begin dacht ik dat ik alleen maar bezig moest zijn met de administratie, facturen maken, mijn diensten promoten, content maken, kennismakingsgesprekken en noem maar op. Ik focuste mij vooral op de taken binnen mijn bedrijf die ik minder leuk vond en moest van mezelf daar vooral aandacht aan geven de hele week. Ik vond dat het zo hoorde en ik zag om me heen andere vrouwelijke ondernemers dat ook zo doen.

Eerlijk gezegd was deze manier van ondernemen geen bal aan. Beetje bij beetje kwam ik tot het inzicht dat je ook hele leuke dingen mag doen voor je onderneming, zoals een leuke workshop volgen, lekker netwerken met andere ondernemende vrouwen of naar een super inspirerend event gaan. Dat was voor mij wel moeilijk in het begin, omdat ik de overtuiging had dat werken niet leuk hoefde te zijn. Ik vond mijn baan in loondienst (de baan voor ik ondernemer werd) namelijk ook niet leuk.

Ik stond mezelf toe om steeds meer leuke dingen te mogen doen voor mijn bedrijf. Zo ook vandaag…. Vandaag ging ik naar de workshop smartphonefotografie van Anouk Peeters. Dit was voor mij een vrij laat besluit, gelukkig bepaal ik als ondernemer nu zelf mijn agenda.

Tijdens de workshop leerde ik mooie, scherpe en professionele foto’s en selfies maken. Maar ik kwam ook opnieuw tot het inzicht dat het volgen van deze workshop indirect werken aan mijn bedrijf was. Door mooie, scherpe en authentieke foto’s en selfies op mijn social media te plaatsen, trek ik juist de klanten aan die bij mij passen en vergroot ik meteen mijn zichtbaarheid.

En dat is ook de boodschap die ik voor jou heb. Het doen van leuke dingen voor je bedrijf, zoals het volgen van een workshop, naar die leuke netwerkbijeenkomst gaan of dat inspirerende event bijwonen, is ook indirect werken aan jouw bedrijf. Op deze manier draag je niet alleen bij aan je persoonlijke groei, maar ook aan de groei van jouw bedrijf!

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie