Skip to content

Warmtepomp, welke past bij jou?

Redactie
8 april 2023 | 12:00

Advertentie

Vanaf 2026 wordt een (hybride) warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen. Een cv-ketel die aan vervanging toe is, moet dan verplicht vervangen worden door een cv-ketel in combinatie met een warmtepomp of een volledig elektrische warm-tepomp.

Warmtepomp

Op deze manier wil de overheid ervoor zorgen dat er minder aardgas gebruikt wordt. Maar wat betekent dit voor jou als je je cv-ketel moet vervangen? En zijn er nog andere opties dan een (hybride) warmtepomp?

Energiecoach Leo Janssen gaat op donderdagavond 13 april dieper in op de werking van warmtepompen. Hij vertelt waarop je moet letten bij de aanschaf en maakt een re-kensommetje over wat je ermee bespaart. Leo Janssen is expert op het gebied van warmtepompen en duurzame oplossingen om van het gas af te kunnen. De informatie-avond start om 19.30 uur in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Graag van tevoren aanmelden via de website.

Advertentie

6 Reacties

  1. In Weert en Nederweert zijn legio capabele installateurs actief die niet alleen verstand hebben van (hybride) warmtepompen, maar die de klant van goed advies kunnen voorzien en deze apparatuur kunnen installeren en servicen.
    Ik vraag me af wat deze “energiecoach” voor toegevoegde waarde heeft. Met een algemeen theoretisch verhaaltje komen we niet echt verder. we worden tegenwoordig overspoeld met duurbetaalde coaches en begeleiders die hun geld verdienen met theoretisch geneuzel en vrij zijn van verantwoordelijkheden. Laten we ons concentreren op mensen die het echte werk doen en achter hun eigen product staan. Dat zijn de mensen die de maatschappij verder helpen.

  2. Als de Overheid je verplicht – dus vaak tot altijd TEGEN JE ZIN – iets te doen, ga ik er vanuit dat de Overheid dat grotendeels tot helemaal subsidieerd, wat er op neerkomt dat het je nauwelijks tot NIKS kost, dus doe mij maar een warmtepomp, of beter nog, twee.

  3. Flupke, kun er eens twee installateurs opnoemen die daadwerkelijk een goed advies geven? Ik zie namelijk zelden een installateur die een goed advies kan geven over een warmtepomp.

  4. Expert is maar hoe je het beestje benoemd, laatst vroeg ik het verschil uit te leggen tussen een brine/water en een water/water systeem met de onderliggende COP waarden tussen die systemen, meneer van Dalen wacht nog steeds op antwoord….

  5. Buitenom dat Dhr Janssen expert is op dat gebied is zn takenpakket uitgebreid bij zoveel mogelijk mensen de drempel te verlagen om een hoop geld te investeren in een warmtepomp. Netjes vertaald dwangmatig mensen versneld een hoop geld afhandig maken met een energieslurpende illusie! Laat mooi voor 2026 nog een nieuwe ketel hangen en kijk de kat eerst ff uit de boom voor ik investeer in iets wat voor vele huishoudens niet op te brengen is. Laat de mensen zelf bepalen wanneer ze de stap zetten, slechte ontwikkeling dat het de bevolking op deze manier door de strot geduwd word. Wat is het volgende????

  6. Installateurs met de benodigde certificaten (f-gassen en gasketelwet CO) en jarenlange ervaring met dit soort apparaten. Dat zijn de mensen die het aansluiten en onderhouden en die feedback van klanten krijgen. Dat zijn capabele installateurs. Daar zitten er in Nederweert en omstreken ook een aantal van.

    Een coach/adviseur is iemand die niks maakt, produceert of onderhoudt. Die geen verantwoordelijkheid heeft, want als het mis gaat lag het niet aan hem/haar. Iemand die op basis van boekenwijsheid wat filosofeert.

    En dan voor alle mensen die zonder enige kennis van zaken bij voorbaat roepen dat een warmtepomp veel te duur is: vraag eens een offerte aan. Een hybride warmtepomp (dus een lucht-lucht warmtepomp INCLUSIEF nieuwe ketel) kost ongeveer twee keer zoveel als alleen die nieuwe ketel. Waarschijnlijk geeft de gemiddelde Nederlander meer uit aan de jaarlijkse vakanties.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie