Skip to content

30 jaar Vrienden van Eynderhoof

Redactie
13 april 2023 | 12:00

Advertentie

De vereniging “Vrienden van Eynderhoof” bestaat 30 jaar! Geen groot jubileum, wel om even te memoreren. De vereniging heeft als doelstelling het Limburgs Openlucht Museum Eynderhoof financieel te ondersteunen bij realisering van projecten. De ledencontributie komt ten goede van Eynderhoof. In deze 30 jaar stelden de Vrienden in totaal € 245.500,00 beschikbaar! In nauw overleg met het bestuur van Eynderhoof wordt elk jaar een project gekozen voor een financiële donatie

Vrienden van Eynderhoof

De vereniging telt nu 286 leden, die jaarlijks een bedrag van ± € 15.000,- aan contributie betalen. Er zijn dikke, bijzondere en beste vrienden, die respectievelijk € 250,-/€ 125,-/€ 35,- bijdragen. Als vriend heb je tijdens openstelling altijd vrije toegang tot het museum en je mag gratis deelnemen aan de jaarlijkse Vriendendag. Dan wordt de jaarvergadering gehouden, is er een spreker over een actueel onderwerp en een boerenlunch in oude stijl. De 30e Vriendendag is dit jaar op zaterdag 17 juni (9.30 – 13.30).

Als vriend van Eynderhoof ben je in goed gezelschap : vorig jaar bezocht Limburgs gouverneur Emile Roemer de Vriendendag en meldde zich spontaan aan als vriend. Burgemeester Mevr. Birgit Op de Laak is niet alleen vriend, maar vooral ambassadeur van de Vrienden van Eynderhoof en promoot aandacht en sympathie voor de Vriendenvereniging en Eynderhoof zelf.

Vriend worden
Misschien is dit jubileumjaar een goede reden om ook gewaardeerde vriend van het museum in Nederweert-Eind te worden en zo een bijdrage te leveren aan de instandhouding van het Limburgs Openlucht Museum, waar oude ambachten worden behouden en uitgeoefend en de cultuur van onze voorouders wordt behouden en doorgegeven aan het nageslacht. In dit verband is de grote belangstelling van jeugdige bezoekers op de kindermiddagen op woensdag heel belangrijk, en dus ook interessant voor jouw (klein)kinderen ! Als (groot)ouder heb je dan immers vrij entree.

Om vriend te worden kun je de volgende gegevens mailen naar vriendenvaneynderhoof@gmail.com:

  • Naam en voornaam
  • Adres
  • Mailadres
  • Keuze uit dikke, bijzondere of beste vriend
  • Handtekening

Ook kun je deze gegevens via de brievenbus of de kassa bij Eynderhoof inleveren, of bij het secretariaat aan Ehrenstein 3, 6002VM Weert.

Advertentie

1 Reactie

  1. Vrienden bestuur zou iets meer aandacht mogen besteden aan jubilarissen 25 jaar dikke vriend beloven ze een bloemetje maar meer dan 1 jaar na dato zal deze bos wel “ verslakkerd “ zijn, wij hebben er in elk geval niet van mogen genieten. Jubilaris kon door ziekte niet aanwezig zijn op de Vriendendag …iets meer aandacht voor een zieke zou het bestuur zeker geen kwaad doen…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie