Skip to content

Steunpunt Meer- en Hoogbegaafdheid Weert geopend

Redactie
13 april 2023 | 17:00

Advertentie

Op woensdag 12 april j.l. was het feest op Swartbroek. Daar werd het Steunpunt Meer- en Hoogbegaafdheid Weert e.o. officieel geopend.

Steunpunt Meer- en Hoogbegaafdheid Weert

Vanaf het schooljaar 2022/2023 is binnen het Samenwerkingsverband Primair onderwijs Weert en omstreken, gestart met een gemeenschappelijke aanpak ter ondersteuning van onze Meer- en Hoogbegaafde (MHB) leerlingen. Het Steunpunt MHB is een plek waar scholen terecht kunnen met hun vragen over het onderwijs aan de (hoog)begaafde leerling. Het Steunpunt in gevestigd in BS Swartbroek.

Een onderdeel van het Steunpunt is BreinZijn, de voormalige bovenschoolse plusklas. Daarnaast biedt het team van specialisten ondersteuning op scholen aan leerkrachten of individuele leerlingen. De leerlingen van BreinZijn knalden het Steunpunt de wereld in door allemaal tegelijkertijd een ballon te laten knappen. Er werd gesmuld van heerlijk gebak en fanatiek gespeeld om als eerste te ontsnappen uit een escaperoom. Gedurende de verdere ochtend hebben de leerlingen hun spellen en fonkelnieuwe smartgames gespeeld.

’s Middags stond er voor alle leerkrachten en geïnteresseerden een workshop op de planning waarbij veel nieuwe informatie gedeeld werd over begaafdheid in combinatie met autisme. Daarna was iedereen in de gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie