Skip to content

Bewuste Balans | Waar voed jij je mee?

Redactie
20 april 2023 | 15:00

Advertentie

Omdat Miranda van Bewuste Balans uit eigen ervaring weet wat het is om iedere calorie te tellen, een hekel aan je spiegelbeeld te hebben, elke dag op de weegschaal te staan (naakt en na de wc en voor het eten) en er meestal gefrustreerd weer af te stappen, naar iets zoets en vets te grijpen wanneer je even niet lekker in je vel zit en ondanks al je inspanningen geen gram af te vallen…

Bewuste Balans

Maar ook omdat ik weet dat er meer voor nodig is dan de discipline om ‘gewoon wat minder te eten en meer te bewegen’ om lekker in je vel te zitten, gaat het in mijn coachtrajecten uiteraard over eten en bewegen, maar vooral ook over mindset en voelen. Wat heb je écht nodig? Waar ligt je eigenlijke behoefte, die je nu vervult met eten, maar die niet op te lossen is met eten? Ga weer voelen.

Zelf ben ik veel te jong op dieet gezet terwijl dit helemaal niet nodig was, maar wat wel voor een enorme verstoring in mijn stofwisseling heeft gezorgd. Tel daar een verkeerd snoeppatroon bij op en toen ik eenmaal volwassen was, begonnen de kilo’s er langzaam aan te komen.

Na een ingrijpend persoonlijk verlies en twee zwangerschappen zat ik echt slecht in mijn vel en ben vooral ook aan mijn mindset gaan werken. In eerste instantie door mindfulness. Daarmee kreeg ik meer bewustzijn op mijn gedachten en gedrag en veranderde ik van binnenuit. Ook mijn lijf paste zich aan en ik ging gewicht verliezen. Later ben ik me verder in de psychologie gaan verdiepen en ten slotte met lichaamswerk (cranio sacraal therapie) naar het voelen in het lijf gegaan. Dit maakt voor mij het kringetje rond.

Een maatje 38 heb ik niet, maar dat is voor mij prima. Acceptatie van wie je bent, neemt ook een groot deel stress weg. De combinatie van eten, stress en gewicht blijven echter altijd mijn achilleshiel en een alarmsysteem van mijn lijf dat ik beter voor mezelf moet gaan zorgen.

Een jaar of 10 was ik heel fit en zat goed in mijn vel en hoofd, maar na opnieuw een aantal jaar in persoonlijk zwaar weer, veranderingen en heel veel stress, begon mijn lijf toch weer te protesteren, qua gewicht, maar ook met allerlei andere kwaaltjes. Het leven zorgt nou eenmaal voor hobbels in de weg, voor mij hoog tijd om weer goed te gaan luisteren naar mezelf. En luisteren naar ons lijf is het beste dat we voor onszelf kunnen doen.

Door mijn eigen kennis en ervaring ben ik inmiddels weer op de goede weg door het teveel aan stress aan te pakken, bewuster te eten en bewegen. Juist ook deze ervaringen geven mij de tools om anderen te begeleiden terug naar hun lijf en hun werkelijke behoeften met een gezond eet- en beweegpatroon én mindset.

We verdienen het ten slotte allemaal om lekker in ons vel te zitten!

Kijk voor meer informatie op de website van Bewuste Balans.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie