Skip to content

Bubbles Carwash: telkens een nieuwe stip op de horizon

Redactie
17 mei 2023 | 16:00

Advertentie

Het lag niet voor de hand dat Paul Ketelaers (35) eigenaar zou worden van een carwash. Hij werd namelijk op z’n 12e gescout voor de jeugdopleiding in Eindhoven om professioneel voetballer en keeper te worden. Op z’n 17e stapte hij fulltime over naar VVV Venlo. In de weekenden werkte hij bij Bubbles Carwash op bedrijventerrein Pannenweg in Nederweert. Toen het bedrijf te huur kwam, besloot hij het over te nemen en een carrière als voetballer te laten schieten. “Ik was toch nooit de allerbeste geworden”, is zijn verklaring. En dus werd Paul op z’n 20e ondernemer en huurder van een al gevestigd bedrijf. Hoewel hij de opleiding elektrotechniek netjes afrondde, was school voor hem bijzaak. Alles was interessanter dan school. De overname van de carwash was voor hem dan ook een kans uit duizenden.

Bubbles Carwash

Met geen enkele ervaring in het ondernemersvak en geen deskundigheid daarover binnen zijn familie, gooide Paul zich in het diepe. Hij startte in 2008, het jaar van de economische crisis. De beginjaren waren pittig. De ups en downs die op zijn pad kwamen golden als leergeld. Hij zegt daar zelf over: “Ik ben snel volwassen geworden. In korte tijd heb ik veel ervaring opgedaan.”

Paul is inventief. Hij houdt van een uitdaging en ziet overal kansen. Hij liet het er dan ook niet bij zitten toen het bedrijf te koop kwam. Vervolgens investeerde hij fors. In 2014 bouwde hij een volledig nieuwe wasstraat, waardoor de service met sprongen vooruitging: betere en snellere wassing, meer glans en meer specifieke opties. Was de investering het geld waard? “Jazeker!”, stelt Paul. Sindsdien is het bedrijf enorm gegroeid, zowel in type wassingen, als in dienstverlening. Zijn team groeide mee. Hij startte met twee parttime medewerkers en enkele weekendkrachten. Nu, 15 jaren later, heeft hij 12 medewerkers in dienst inclusief zijn partner.

De wasstraat is zeven dagen in de week geopend. Op maandag is het seniorendag. Klanten vanaf 55 jaar kunnen voor slechts € 10,- in plaats van € 12,50 het polish-programma laten uitvoeren. Op deze dag is het ook mogelijk om de auto af te geven aan een van de medewerkers die de auto door de wasstraat rijdt. De auto komt keurig gewassen weer terug bij de klant, die ondertussen heeft genoten van een kopje koffie. Een soortgelijke service is de VIP-service, maar dan uitgebreider. In een half uurtje tijd nemen de medewerkers de auto van binnen en buiten onder handen, inclusief stofzuigen, ramen aan de binnenzijde en opfrissen van het dashboard. De auto wordt inclusief fris geurtje afgeleverd. Iedere woensdag is het Happy Day, een dag met kortingsacties, waarbij het meest uitgebreide wasprogramma wordt uitgevoerd voor €10,- in plaats van €14,-, inclusief handmatige velgenreiniging, bodemreiniging en lakbescherming. Paul heeft gemerkt dat juist die extra service wordt gewaardeerd door de klant. Denk dan ook aan de handmatige bewassing van lastig bereikbare plekken op de auto, zoals aan de achterkant rondom het nummerbord, de spiegels, de velgen en de spoilers.

Wat ook op extra waardering kan rekenen is Halloween Night at the Carwash. Daar deed hij inspiratie voor op tijdens een vakantie. De introductie van Halloween Night in Nederweert bleek een ware voltreffer. In 2021 versierden Paul en zijn team voor de eerste maal het bedrijf in stijl. Meteen vanaf het begin was het een groot succes. Klanten wachtten in hun auto’s, soms wel 40 minuten lang, om zich vervolgens in het donker te laten verrassen en verschrikken door angstaanjagende figuren, schrikbarende kreten, vuurwerk en rook. Zij waanden zich in een attractie van de Efteling. Hoewel het de bedoeling was deze activiteit eenmalig te organiseren, bleek het zo’n succes dat het Paul inspireerde het in het jaar daarna groter en professioneler aan te pakken. Vorig jaar werd het terrein afgezet met zwart plastic, zodat aan de buitenkant niets te zien was. Er waren diverse figuranten, vlammenwerpers, ‘bebloede’ mensen en alles wat met Halloween te maken heeft. Vriendengroepen en gezinnen kwamen naar Bubbles Carwash om zich te laten verrassen. Dit jaar wordt het event nog groter. Paul heeft fikse plannen. Hou hun socials in de gaten en zorg dat je erbij bent in oktober. Je moet wel vooraf een kaartje kopen.

Zonder gekheid, Halloween Night is natuurlijk niet alleen waar het om draait bij Carwash Bubbles. In de wasboxen kunnen klanten zelf hun auto wassen. “Netjes achterlaten alsjeblieft”, is het verzoek van Paul. Niet de lolbroek uithangen en de muren onder de viezigheid achterlaten. Je kunt er ook terecht voor uitgebreide reiniging van de auto. In overleg met de klant wordt de auto aan de binnen- en/ of buitenkant onder handen genomen. Overigens tegen uiterst betaalbaar tarief. Er is een speciale behandeling voor sigarettenlucht, hondengeur en/of andere nare luchtjes. Ben je extra zuinig op de lak, laat dan glascoating aanbrengen. Dit is een vloeibare glaslaag, die de autolak beschermt en vuil- en waterafstotend maakt. Voor dit product komen klanten van verschillende regio’s naar Nederweert.

Paul: “Inmiddels hebben we een vaste klantenkring opgebouwd van particulieren en bedrijven. Maar ook de politie, ziekenvervoer, brandweer en taxibedrijven weten ons te vinden. Op verzoek worden deze voertuigen niet alleen gewassen maar ook gedesinfecteerd.
Bubbles carwash heeft voorlopig nog uitdaging genoeg voor Paul. Het persoonlijke contact met de klanten en de gezellige samenwerking met het team is wat het werk leuk maakt. Toch blijft het wat Paul betreft niet bij deze ene carwash. Verbeteren, investeren én uitbreiden, dat is Pauls nieuwe stip op de horizon.

Tekst: Francis Bruekers / Sparkle Tekst & Communicatie
Foto: Dion Zwartjens / Amber Uiterwijk Winkel / Glendi – Digital Solutions
Drukwerk: Drukkerij van Deursen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Tom vindt shoot-out het allerleukste om te doen
4 oktober 2024 | 20:00
2024_10_04 Huisdierzegening in Weert - Johan Horst-11
Ze kunnen er weer een jaar tegen
4 oktober 2024 | 19:37

Advertentie