Skip to content

Truckrun Weert gaat door, met maatregelen

27 april 2023 | 17:31

Stichting Truckrun Weert kondigt aan dat de jaarlijkse Truckrun in Weert op zondag 3 september zal doorgaan. Het bestuur is verheugd om dit nieuws te delen, maar heeft ook enkele maatregelen moeten nemen vanwege onduidelijkheid over wie verantwoordelijk is als er tijdens de rit iets gebeurt met een begeleider die op het bed van de truck zit.

Truckrun Weert

Om de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen, vraagt de stichting aan bijrijders om alleen als het “strikt noodzakelijk” is een begeleider mee te nemen. Daarnaast worden transportbedrijven gevraagd om zoveel mogelijk trucks in te zetten met minimaal 3 zitplaatsen, zoals vuilniswagens en verhuiswagens, maar ook brandweerwagens zijn welkom. Het is strikt verboden dat personen op het bed gaan zitten zonder een goedgekeurde gordel en een verzekering daarvoor, en de stichting zal hier nauwkeurig op toezien.

Om bijrijders en hun begeleiding te kunnen vervoeren, zal de stichting een speciale bus inzetten. De inschrijving voor bijrijders start op zaterdag 6 mei om 09.00 uur en de inschrijvingen voor chauffeurs gaat van start op zaterdag 13 mei om 09.00 uur. Bovendien zal de stichting de komende weken verkeersregelaars, vrijwilligers en sponsoren werven.

Het bestuur van Stichting Truckrun Weert kijkt uit naar een geslaagde en veilige editie van de Truckrun, en dankt alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bij voorbaat voor hun steun en inzet. Kijk voor meer informatie op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_16-Kom-met-je-kleuters-naar-de-kabouters-in-De-Groote-Peel-Marijke-Vaes-Schroen
Herfstfeest op het Kabouterpad
20 oktober 2024 | 19:00
Carnaval-confetti-feest-Depositphotos-KarepaStock
Koop snel je kaartje
20 oktober 2024 | 18:00
Rekenmachine-papier
Inzicht besparingen, regelingen en toeslagen
20 oktober 2024 | 17:00
2024_10_20-Eenzijdig-ongeval-op-A2-bij-Weert-31
Auto over de kop
20 oktober 2024 | 16:32

Advertentie