Skip to content

Weertse debuteert met graphic novel voor jeugd

Redactie
30 april 2023 | 13:00

Advertentie

Het 80 pagina’s tellende beeldverhaal ‘Oorlog op het eiland’ met als ondertitel ‘verhalende route over Schiermonnikoog 1940-1945’ is in 2022 geschreven en geïllustreerd door de Weertse Sterre Pagie. Nu, een jaar later, wordt het resultaat gelanceerd in de boekhandel van Schiermonnikoog op woensdag 3 mei a.s.

Oorlog op het eiland

Sterre Pagie, al sinds haar kinderjaren vaste bezoeker van dit prachtige waddeneiland, schreef het boek na het interviewen van een aantal eilanders die de oorlog nog bewust hebben meegemaakt. En gesprekken met kenners. Zo ontstond een reeks korte vertellingen die samen het bijzondere verhaal van de eilandbewoners tijdens de Tweede Wereldoorlog vertellen. Rijk geïllustreerd word je teruggebracht naar bijzondere momenten en persoonlijke verhalen tijdens die spannende jaren.

‘Begin juni 1945, alleen Schiermonnikoog is nog bezet. De laatste SS’ers worden door als Canadees verklede verzetsstrijders het eiland afgestuurd. Het einde van een spannende periode voor de eilandbewoners. De Tweede Wereldoorlog is voorbij. De verhalen blijven… Over een Duitse soldaat die verliefd wordt op een eilandbewoner. Een duif die een eremedaille krijgt vanwege getoonde moed. Een Joods meisje dat moet onderduiken. En we ontdekken vriendschappen, spanning, romantiek en medelijden tussen vriend en vijand.’

Deze verhalen blijven de moeite waard verteld te worden. Laat je verrassen door de unieke historie van het laatste stukje Nederland dat bevrijd werd in 1945. Veel locaties uit deze verhalen zijn nog steeds herkenbaar en te vinden. Op een kaart in het boek zijn deze plekken aangegeven. Je kunt ze los van elkaar of via een fietsroute allemaal bezoeken.

Tijdens de lancering op woensdag 3 mei organiseert ‘Kolstein boeken & speelgoed’ een bijzondere fietstocht onder begeleiding van Sterre Pagie. De auteur zal dan ter plekke dieper ingaan op een aantal verhalen uit het boek. De opbrengst van de tocht gaat in zijn geheel naar het Bunkermuseum Schlei op Schiermonnikoog.

Na 3 mei is de uitgave te koop via de webshop van Kolstein.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie