Skip to content

Samen groots, samen groen!

Redactie
1 mei 2023 | 21:00

Advertentie

Het is voorjaar; hét moment om het openbaar groen in de gemeente Nederweert een opfrisbeurt te geven. En daarom staken bewoners van de Berberisstraat en de Acasiastraat afgelopen maand de handen uit de mouwen om het groen in hun straat opnieuw vorm te geven. Wethouder Jorik Franssen hielp een handje mee: ”Het is mooi om te zien hoe buurtbewoners samenkomen om hun eigen leefomgeving zelf mee te verbeteren.”

Samen groots, samen groen!

De ene keer zijn het bewoners die de vraag neerleggen of het openbaar groen in hun staat anders kan worden ingericht. Een andere keer staat een stuk openbaar groen op de renovatielijst van de gemeente. “In beide gevallen kijken we samen met buurtbewoners naar een geschikt plan”, legt Bram Rulkens vakspecialist groen van de gemeente Nederweert uit.

 

Van plan tot plant
Een bewoner van de Acasiastraat vroeg de gemeente of de eentonige aanplant in de straat vervangen kon worden door bloeiende, kleurende beplanting. Mooi voor het aanzicht en goed voor de biodiversiteit. Buurtbewoners werden gemobiliseerd en samen met ’t Groene Speelpunt werd een conceptontwerp gemaakt. “Een mooie eerste opzet”, volgens Bram en vanuit zijn expertise maakte hij het ontwerp toepasbaar voor de openbare ruimte.

Ook bij de Berberisstraat waren het de bewoners die de wens uitspraken voor een nieuwe aanplant. Anders dan op de Acaciastraat was de beplanting op de Berberisstraat op haar einde en stond deze straat al op de renovatielijst. Bram: “In een tweetal overleggen met de buurt hebben we de plantmogelijkheden doorgesproken en is gezamenlijk de nieuwe beplanting uitgezocht”.

Samen groots, samen groen
Op 1 april maakten tientallen bewoners van de Acaciastraat, ondanks het mindere weer, samen met wethouder Jorik Franssen een start met aanpassen van het openbaar groen. En op zaterdag 15 april was het de beurt aan de Berberisstraat. Ook hier waren tal van buurtbewoners aanwezig om mee te helpen met het nieuwe plantsoen.

Foto’s: gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie