Skip to content

Lezing over over het verleden van het voormalige bejaardenhuis St Joseph Nederweert

Redactie
29 mei 2023 | 11:00

Advertentie

De Heemkunde Nederweert nodigt jou uit op 15 juni in de Pinnenhof om 20.00 uur voor een bijzondere lezing bij te wonen over het verleden van het voormalige bejaardenhuis St Joseph. Tijdens deze lezing verzorgd door oud huisarts Hein Janssen en een werkgroep bestaande oud werknemers van het bejaardenhuis wordt verwacht dat het publiek actief meedenk en informatie deelt met het publiek over de dia’s en andere zaken die gepresenteerd worden
Kortom het belooft een bijzondere interessante avond te worden.

Ouderencentrum Nederweert

Over het Zorgcentrum Sint Joseph is al het een en ander geschreven en verhaald. Ook voor HVN. Toch komt dat onderwerp weer aan de orde, min of meer door toeval. Enige tijd geleden kwam bij HVN een signaal binnen dat bij de sloop t.b.v. de nieuwbouw van het Zorgcentrum een aantal zaken verloren dreigde te gaan, waaronder honderden dia’s, enige attributen en kunstwerken. Als reactie werd er werkgroepje samengesteld, voornamelijk bestaand uit voormalige medewerkers, om de spullen veilig te stellen, de dia’s te selecteren en te digitaliseren. Dat is gelukt ! Als spin off ontstond het idee om het fotomateriaal op een interactieve manier te delen met de leden HVN en andere geïnteresseerden. De avond zal dus ook wat anders dan gebruikelijk gaan verlopen.

Voor de pauze zal een inleiding worden gegeven over de ontstaansgeschiedenis van het Zorgcentrum. Daarbij zal vooral de bouwgeschiedenis leidend zijn. Na de pauze zal door voormalig werknemers met behulp van power point-techniek een veelheid van foto’s de revue passeren, waarbij het gaat om mensen: de bewoners en de medewerkers. Daarbij ben jij, het publiek, hard nodig. Immers wie is wie op die foto? En welk verhaal hoort daarbij? Interactief dus, de zaal doet mee! Daarom nodigen zij ook geïnteresseerde niet-leden uit om te komen en mee te doen.

De toegang is gratis. Je bent dan even de gast en…wellicht kunnen zij jou dan later verwelkomen als lid. De contributie kent geen inflatiecorrectie en bedraagt al lange tijd € 10,- per jaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35

Advertentie