Skip to content

Newecoop en Zuidenwind slaan de handen ineen!

Redactie
24 mei 2023 | 13:00

Advertentie

Op donderdag 11 mei was het een belangrijke dag voor Newecoop. Tijdens de ledenvergadering werd er met overweldigende steun ingestemd met het plan van het bestuur om Newecoop samen te voegen met Zuidenwind, een andere energiecoöperatie. Wat betekent dat? Nou, dat de Nederweerter Energie Coöperatie U.A. in de loop van 2023 volledig onderdeel wordt van Zuidenwind. Ze worden één grote coöperatieve energiefamilie!

Newecoop en Zuidenwind

Door deze samenwerking kunnen ze nóg meer impact hebben en nog meer mensen bereiken. Samen kunnen ze duurzame energieprojecten versterken en lokale betrokkenheid bij de overgang naar groene energie vergroten. De nieuwe kring Newecoop Nederweert blijft zich daarbij richten op energiebesparing en het vergroten van bewustwording en gesprekken over duurzaamheid.

Op dezelfde bijeenkomst nam Newecoop afscheid van twee geweldige bestuursleden, Cor de Nijs en Leo Roos. Ze hebben sinds 2016 met veel toewijding en passie een belangrijke rol gespeeld binnen de organisatie. Na zeven jaar vonden ze het tijd om het stokje door te geven. Newecoop wil Cor en Leo enorm bedanken voor hun onschatbare bijdrage en inzet.

De samenvoeging van Newecoop en Zuidenwind en de nieuwe manier van samenwerken beloven een opwindende volgende stap in de coöperatieve energietransitie. De organisaties zetten zich volledig in voor een duurzame en energieke toekomst, niet alleen voor Nederweert, maar ook voor de hele regio. Samen gaan ze ervoor!

Advertentie

1 Reactie

  1. Zucht, weer een ‘artikel’ over Zuiderwind dat niets anders is dan een slecht promotieverhaal…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie