Skip to content

Torenfeesten Nederweert | Cultuur en entertainment rond Lambertustoren en Rutte Spoak

Redactie
7 juni 2023 | 18:00

Advertentie

Torenfeesten op 10 én 12 juli 2023

Bij Herman Poell van restaurant Bi-j Siem hangt hij inmiddels, de poster van de Torenfeesten 2023 in Nederweert. De komende dagen kun je de poster op meer plaatsen tegenkomen. Heb je al een plekje gereserveerd voor één van de twee avonden? Aanmelden kan via www.torenfeesten-nederweert.nl.

Torenfeesten Nederweert

Op woensdag 12 juli staat het Lambertushof in Nederweert in het teken van een theatraal belevingsdiner. Twee dagen eerder, op 10 juli is er een cultuurhistorische avond op boerderij Rutte Spoak van de familie Van Gog aan Hulsen 10. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. De activiteiten onder de noemer ‘Torenfeesten’ zijn voor iedereen die houdt van lekker eten, live muziek, entertainment, humor en gezelligheid.

Historische avond op 10 juli 2023
Aan de cultureel historische bijeenkomst op maandagavond 10 juli wordt onder andere meegewerkt door Harmonie Pro Musica uit Nederweert-Eind en columnist Gerard Kessels. De prachtige boerderij van Piet van Gog aan het Hulsen in Nederweert-Eind vormt het gepaste decor voor de avond. De boerderij, ook wel Rutte Spoak genaamd, is in historisch perspectief gezien een bijzondere locatie in Nederweert.

Theatraal belevingsdiner 12 juli 2023
Het theatrale belevingsdiner op het Lambertushof op woensdagavond 12 juli, belooft eveneens een bijzondere bijeenkomst te worden met een spectaculaire act die de Lambertustoren in het middelpunt zet. Afgelopen week werd de toren door het theatergezelschap geïnspecteerd voor het acrobatische optreden. Behalve acts van buiten Nederweert treedt dit jaar ook weer een aantal artiesten op van eigen bodem waaronder presentator (en buuttekampioen) Bjorn Smits. De keukenbrigade van Restaurant Bi-j Siem zorgt voor heerlijke gerechten.

Verkoop tickets
Wil je er bij zijn tijdens deze fantastische avond(en), laat het weten door een mail te sturen naar info@torenfeesten-nederweert.nl.

Maandag 10 juli
Boerderij fam. Van Gog, Rutte Spoak, Hulsen 10
19.00 uur inloop
19.15 uur aanvang muziek, culturele lezing(en)
Ca. 21.30 uur einde met nazit
Entree: € 12,50

Woensdag 12 juli
Theatraal belevingsdiner, Lambertushof
18.00 uur inloop
18.30 uur aanvang live muziek, entertainment & diner
Ca. 22.00 uur einde
Entree: € 49,50

Kijk voor meer informatie regelmatig op www.torenfeesten-nederweert.nl of op de gelijknamige Facebookpagina.

Advertentie

1 Reactie

  1. Culinair zal het best in orde zijn tijdens het ‘belevingsdiner’, geen twijfel daarover.
    Wel rijst de vraag af uit welke bronnen de lokale buutteredner gaat citeren als hij de historische fieten gaat benoemen? Komt er ook een vermelding van het historische feit dat de voorzitter van de ‘Vrienden van de Toren” een Lambieck kreeg uitgereikt voor het zotte plan om Nederweert (en ook Weert) bij de provincie Brabant te voegen ten tijde van zijn burgemeesterschap in Nederweert?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie