Op zaterdag 10 juni wordt op molen de Korenbloem te Ospel molenbier gebrouwen. Dit gebeurt door Kraombeer uit Heythuysen.
Molen de Korenbloem
Ze staan met een kleine stand op de parkeerplaats, waar ze aan de hand van voorbeelden (mouten / hoppen) het bierbrouwproces uitleggen. Ze gaan het hebben over het bier brouwen, geven een demo en uitleg over moutsamples en hopsoorten, geven een kleine proeverij van wat Kraombeer kan brouwen en ze gaan het hebben over de verkoop van biersoorten. Het molenbier is dus ook te proeven. Het brouwproces duurt een aantal uren, dat is dus iets wat ze niet kunnen blijven herhalen. Verders zullen ze vertellen wie zij zijn, hoe het allemaal begonnen is en wat mensen o.a. bij hun allemaal kunnen doen.
Kraombeer is een initiatief van de broers Marcel en John Roemen uit Heythuysen, wat een uit de hand gelopen hobby is te noemen. Het loopt dusdanig goed dat de broers de vraag naar Kraombeer nauwelijks aankunnen. Het brouwen, wat een aantal uren duurt, start al om 10.00 uur. Kraombeer is in 2020 gestart met brouwpakketten op het aanrecht en is vanaf mei 2021 officieel aan het brouwen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst