Skip to content

Verbeteren verkeersveiligheid doorgaande weg Ospel

14 juni 2023 | 12:44

Sinds vorige week hangen langs de doorgaande weg in Ospel smileyborden. Deze zijn door de gemeente Nederweert geplaatst naar aanleiding van diverse meldingen aan het adres van de dorpsraad door inwoners betreffende hoge snelheden binnen de dorpskern en gevaarlijke situaties rondom de oversteekplaatsen.

Snelheid

Oversteekplaatsen
Deze smileyborden hebben als doelstelling om de verkeersveiligheid langs de doorgaande weg in Ospel te verbeteren en passerende voorbijgangers bewust te maken van hun snelheid en hun gedrag. Dit is het resultaat door steeds op een constructieve manier in gesprek te zijn tussen de dorpsraad en gemeente over thema’s als veiligheid van voetgangers en overige weggebruikers rondom de aanwezige oversteekplaatsen.

Visuele feedback
De geplaatste smileyborden maken gebruik van visuele feedback om bestuurders bewust te maken van hun snelheid en hen aan te moedigen de maximumsnelheid te respecteren alsook hun gedrag op aan te passen. Wanneer een bestuurder de toegestane snelheid overschrijdt, wordt er een boos gezicht in rood weergegeven op het bord, en een groene smiley bij een snelheid lager dan de maximale snelheid. Dit alles is dus afhankelijk van of de bestuurder of deze binnen of buiten de geldende snelheidslimiet rijdt.

Advertentie

3 Reacties

  1. Dat gaat zo als gewoonlijk niet helpen,als ze nu gelijk flitspalen zouden plaatsen dan was de kans een stuk groter en bracht het ook nog wat op.

  2. Zet zoals elke gemeente de voorrang bordjes op de inham verhoging.
    De borden nu staan te verweg of er staat een bus voor geparkeerd.
    Dit zou al iets kunnen helpen.

    Zet er eens een politie in onopvallende kleding/auto bij en bekeur de door rijders een met een dikke vette prent.

  3. Schijnbaar weinig bewoners die het interesseerd aan de reacties te zien.Vermoedelijk zijn het ook de bewoners die daar te hard rijden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie