Skip to content

Peel Ontdektocht Geuren en Kleuren en optreden Tössedoôr

Redactie
18 juni 2023 | 19:00

Advertentie

Op zondag 25 juni om 11.00 uur houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht (gezinstocht) ‘geuren en kleuren’ in het Nationaal Park De Groote Peel. Op zondagmiddag om 13.30 en 15.00 uur zijn er optredens van Zanggroep Tössedoôr op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Peel Ontdektocht

Speuren naar geuren en kleuren in De Groote Peel
Het is zomer en veel planten en kruiden in het Nationaal Park De Groote Peel staan in bloei. Die bloeiers zijn niet alleen een lust voor het oog, ze hebben ook een belangrijke functie in de natuur en bijzondere eigenschappen. Tijdens de Peel Ontdektocht ‘Speuren naar geuren en kleuren’ ontdek je de plantenwereld in dit hoogveengebied door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Een informatieve, creatieve en sPeelse gezinstocht waarbij het samen doen en ontdekken centraal staan.

De Peel Ontdektocht ‘geuren en kleuren’ start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum. De route is 1,5 – 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind en reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl. Op zondag 25 juni geen tijd? Er is ook een Ontdektocht Geuren en Kleuren op 9 juli en op 1 en 15 oktober.

Liedjes uit moederstijd; Tössedoôr
Op zondagmiddag zingt en speelt Tössedoôr, een kleine gemengde zanggroep uit Nederweert op het Peelpodium. Hun repertoire bestaat uit Nederlandstalige en Limburgse liedjes uit moeders tijd. Dit zijn dan vooral gezellige meezingers of gevoelige levensliedjes, soms met een knipoog naar het vrolijke. De kleding van Tössesdoôr is ook in de stijl van vroeger, zodat het geheel qua zang en uitstraling mooi op elkaar aansluit. Vooral voor het iets oudere publiek, een feest van herkenning.

Tössedoôr geeft twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk terecht. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto’s: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer, foto zanggroep o.v.v. Tössedoôr

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie