Skip to content

‘Chaoz’; een jongerenfilm door de jeugd van De Krottepoffers

Redactie
17 juni 2023 | 15:00

Advertentie

Al een aantal jaren had de jeugd van amateurvereniging De Krottepoffers tijdens evaluaties aangegeven graag een keer een eigen film te maken. Deze wens werd werkelijkheid toen voormalig voorzitter van de club, Koos Vaes de samenwerking aanging met Janske Bijlmakers. Als derdejaars student aan de opleiding film en audiovisuele media aan de Dutch Filmers Academy zag zij het als een uitdaging om dit project aan te gaan. In mei 2022 ging het van start. Vanuit improvisaties werd het script bedacht en geheel zelf geschreven door de groep enthousiaste spelers. Janske maakte het eindscript waarna de repetities van de scenes konden beginnen.

Onder bezielende leiding van Janske Bijlmakers

Acteren vraagt om andere disciplines dan toneel spelen op een podium. Nu lag de nadruk bijvoorbeeld meer op: kleiner spelen, het belang van de mimiek, denken en werken vanuit shots en de verschillende invalshoeken. Maandenlang werd er met veel plezier gerepeteerd. Met haar pas 19 jaar leidde Janske dit vanuit passie, professionaliteit maar bovenal plezier. Als een na laatste fase stonden de vijf draaidagen op programma waar Janske zorgde voor de regie. Ondersteund door andere Krottepoffers. Zo had Bas Peeters als productieleider de prachtige locaties geregeld en hield hij tijdens de draaidagen op computer de slates en takes bij. Sander Caris zorgde voor de belichting en het camerawerk. Kieran Kessels en studiegenoot Risanne Schuring zorgden voor het geluid.

De laatste fase was, met hulp van Risanne, in handen van Janske; de eindmontage. Urenlang werd er geknipt en gemonteerd. En toen was op 16 juni het moment daar…. de film première! Zoals hoort kwamen de acteurs en actrices over de rode loper de zaal binnen. Onder warm applaus werden Tibbe, Linn, Fenne, Luna, Suus, Job, Amber, Fiene, Frances, Ciara en Lonne onthaald. Om jezelf te zien acteren op een groot scherm is behoorlijk spannend. Maar ieder kan zeer tevreden en enorm trots zijn! Het is een prachtige film geworden met een vleugje spanning en een flinke dosis humor.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie