Skip to content

Wereldvluchtelingendag in Nederweert – BAKKIE DOEN

Redactie
20 juni 2023 | 9:53

Advertentie

Ieder jaar wordt er op Wereldvluchtelingendag over de hele wereld aandacht besteed aan vluchtelingen en hun situatie. Ter ere van deze dag heeft wethouder Carla Dieteren drie jonge statushouders ontmoet onder het mom van BAKKIE DOEN. Het thema van dit jaar is “Waar droom je van?”. Tijdens de ontmoeting met wethouder Carla Dieteren kregen de statushouders de kans om hun dromen te delen en vragen te stellen over verschillende onderwerpen die voor hen van belang zijn.

BAKKIE DOEN

Waarom BAKKIE DOEN?
BAKKIE DOEN is een idee van Vluchtelingenwerk. Het doel is om te zorgen voor ontmoetingen tussen nieuwkomers en de plaatselijke bevolking. Mensen met verschillende achtergronden komen samen, luisteren naar elkaars verhalen en leren van elkaar. Hiermee wil vluchtelingenwerk zorgen voor meer begrip, integratie en samenwerking.

Waar droom je van?
Het onderwerp dat dit jaar op Wereldvluchtelingendag centraal staat is “Waar droom je van?”. Hiermee besteden we aandacht aan de dromen van zowel statushouders als Nederlanders. Of het nu gaat om het starten van een eigen bedrijf, het volgen van een opleiding, het vinden van een goede baan of het zorgen voor een betere toekomst voor onszelf en onze kinderen, dromen verbinden ons allemaal.

Carla Dieteren: ‘De drie jonge mensen willen niets liever dan hier in Nederland een toekomst voor zichzelf opbouwen. Daarmee zijn ze zelf aan de slag gegaan en waar wij hen kunnen helpen doen we dat! Gewoon een bakkie doen is al voldoende om mooie gesprekken tot stand te laten komen en ogen te doen openen’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Door de mooie Peelregio
4 oktober 2024 | 13:00
Onder begeleiding van de harmonieën
4 oktober 2024 | 10:48
Dierendag 2024 - Demi
Bekijk de tientallen foto’s in dit bericht!
4 oktober 2024 | 10:13
2024_10_03 Gezinstocht en thema-excursie in De Groote Peel Marijke Vaes
Speuren naar geuren en kleuren
4 oktober 2024 | 10:00

Advertentie