Skip to content

Voorlichtingsavonden over verslavingen in Weert en Nederweert

Redactie
23 juni 2023 | 15:00

Advertentie

De Anonieme Alcoholisten (AA) van Weert en omgeving kondigt met trots aan dat ze op 8 september en 15 september 2 voorlichtingsavonden zullen organiseren om bewustzijn te creëren rondom verslavingen, met specifieke aandacht voor alcohol- en drugsverslaving. De avonden vinden plaats in respectievelijk het Keenter Hart in Weert en de Pinnenhof in Nederweert.

Voorlichtingsavond verslavingen

De voorlichtingsavonden zullen worden bijgewoond door vijf sprekers, 3 van hen vertellen hun eigen ervaringsverhaal op het gebied van verslaving en herstel. Deze sprekers zijn vertegenwoordigers van de zelfhulpgroepen de Anonieme Alcoholisten, Narcotica Anonieme en Al-Anon. De GGZ instelling Vincent van Gogh geeft voorlichting vanuit hun eigen professionele visie, en Burgerkracht Limburg verstrekt informatie met betrekking tot het zoeken –en of opstarten- van een eigen zelfhulpgroep. Zij kunnen je ook ondersteunen als je de behoefte hebt om zelf een eigen groep te starten, toegespitst op jouw eigen problematiek, denk bijvoorbeeld aan fobieën, autisme of depressies e.a.

Het voornaamste doel van deze voorlichtingsavonden is het informeren van de gemeenschap over de gevaren van verslavingen in het algemeen, met een specifieke focus op alcohol- en drugsverslaving. Daarnaast willen ze ook handvatten bieden voor mensen die al geconfronteerd worden met verslaving in hun eigen leven of in dat van hun naasten. Deze handvatten zijn overigens ook toe te passen bij een medicijn verslaving of gedragsverslavingen zoals bijvoorbeeld gokken of gamen.

Tijdens de avonden zullen de sprekers informatie verstrekken over de stappen die genomen kunnen worden wanneer verslaving een feit is geworden. Ze zullen de aanwezigen ook informeren over de verschillende zelfhulpgroepen die beschikbaar zijn in Nederland middels gratis folders, alsook wat individuen zelf zouden kunnen doen om van hun verslavingsprobleem te herstellen of hun dierbaren te ondersteunen.

Deze waardevolle voorlichtingsavonden worden mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de A.A., de N.A., Al-Anon en de gemeente Weert en Nederweert. Het is een gezamenlijke inspanning om bewustzijn te vergroten en de lokale gemeenschap te informeren over verslaving en beschikbare hulpbronnen.

De voorlichtingsavonden vinden plaats op:

Datum: 8 september 2023
Tijd: 19.00 uur – 21.30 uur
Locatie: Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH, Weert

Datum: 15 september 2023
Tijd: 19.00 uur – 21.30 uur
Locatie: Pinnenhof, Kapelaniestraat 4, 6031 BX, Nederweert

De toegang tot deze voorlichtingsavonden is gratis en open voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. Kom en sluit je aan bij deze waardevolle bijeenkomsten om meer te leren over verslavingen en hoe je samen kunt werken aan herstel en ondersteuning.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Anonieme Alcoholisten van Weert en omgeving via thijsehv@kpnmail.nl.

Advertentie

1 Reactie

  1. Kun je er ook heen als je vaccinatie verslaafd bent?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie