Skip to content

Justin (20) hoopt dit jaar 50 kermissen te bezoeken

21 juni 2023 | 18:00

Geboren te midden van de bruisende kermis van Weert, heeft Justin Antonis (20) van jongs af aan een passie ontwikkeld voor kermissen. Samen met zijn vader begon hij al op zeer jonge leeftijd kermissen te bezoeken, en sindsdien heeft hij deze traditie voortgezet. Als een enthousiaste kermisliefhebber en fervent fotograaf, reist Justin door het hele land om kermissen bij te wonen en prachtige foto’s te maken die hij deelt op zijn Facebookpagina.

Justin Antonis

Weert
De reis begon met uitstapjes naar kermissen zoals Best en Düsseldorf, waar Justin samen met zijn vader naartoe ging. Zijn vader heeft zelf een tijdlang op de kermis gewerkt bij een spookhuis. Naarmate Justin ouder werd en zijn studenten OV-kaart kreeg, begon hij zelfstandig het land te verkennen en nieuwe kermissen te ontdekken. Dit gaf hem de gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en zijn netwerk uit te breiden. Soms gaat hij alleen op pad, maar vaak vergezelt hij ook andere kermisliefhebbers, zoals Kevin Doré uit Weert.

Met camera op pad

Wanneer hem wordt gevraagd wat hij precies op kermissen doet, glimlacht de Weerternaar en legt hij uit dat hij niet alleen kermissen bezoekt, maar ook foto’s maakt. Zijn passie voor fotografie werd aangewakkerd door het zien van prachtige foto’s op kermisforum’s, en tijdens de coronapandemie kreeg hij zelfs de fotocamera van zijn vader cadeau.

Justin krijgt vaak veel positieve reacties als hij foto’s maakt. Mensen vinden het leuk om op de foto te staan, en hij deelt altijd zijn visitekaartjes uit, zodat ze zijn Facebookpagina kunnen bezoeken en de foto’s kunnen bekijken. ‘’Natuurlijk vinden exploitanten het ook leuk dat er foto’s gemaakt worden van de attracties. Deze deel ik regelmatig met hen,’’ legt Justin uit.

Top 3
Op ons verzoek heeft Justin een lijst van zijn top drie kermissen samengesteld. Op de eerste plaats staat Luxemburg vanwege de verscheidenheid aan attracties die vanuit verschillende landen daar naartoe komen. Op de tweede plaats staat Soest in Duitsland, waar alles compact in de binnenstad staat opgesteld, wat een unieke sfeer creëert. En op de derde plaats staat Weert, zijn thuisbasis, waar hij elke dag te vinden is en alles op de voet volgt. Wat Justin het meest fascineert, zijn de avondshows waarin het publiek betrokken wordt. De gezelligheid en interactie tijdens deze shows maken het voor hem extra speciaal.

In 2023 staat de teller op 38 kermissen die door hem bezocht zijn. Hij verwacht dat dit zijn recordjaar zal worden. Met zijn recent behaalde rijbewijs kan hij gemakkelijker naar verschillende kermissen reizen, waardoor hij zijn doel om meer dan 50 kermissen te bezoeken kan bereiken.

Vriendschappen
Tijdens zijn vele kermissen heeft Justin ook waardevolle vriendschappen opgebouwd met verschillende exploitanten. Hoewel hij met sommigen bevriend is geraakt, beperkt het contact met de meeste exploitanten zich tot het uitwisselen van foto’s en het maken van een ritje in hun attracties. Justin heeft ook contact met andere fotografen die dezelfde passie delen. Ze reageren op elkaars foto’s en ontmoeten elkaar vaak tijdens kermissen om samen op pad te gaan en foto’s te maken.

Als Justin nadenkt over de toekomst, droomt hij ervan om zelf een kleine attractie te bezitten. Hij weet dat zijn vader dat prachtig zou vinden en ziet het als een ultieme vervulling van zijn passie voor kermissen.

Bekijk ook

Vorig jaar tijdens de Nederweerter kermis maakten we een kermis-special. Deze is hieronder te bekijken.

Advertentie

3 Reacties

  1. Mijnheer de Wethouder moet eens luisteren naar de bewoners. Hij orakelt dat iedereen plezier moet beleven aan de kermis. Wat zou je doen als je 5 dagen lang een witte viskraam voor je raam hebt staan. Als de zon schijnt kan je in de woonkamer niet meer zitten. Er zijn al 3 a 4 mails verzonden naar deze wethouder om erover te praten maar hij geeft geen antwoord en neemt niet de moeite om deze bewoners in gesprek te gaan. Geldt ook voor de burgemeester. Ik nodig hierbij wederom de burgemeester en wethouder te komen praten over de situatie voor onze bewoners aan de geenestraat. De wethouder weet wie ik ben dus ik verwacht snel hem aan de deur met of zonder de burgemeester.

  2. Niet normaal 5 dagen per jaar een vis tent voor de deur schandalig.
    Hier 365 dagen per jaar een bulderende windmolen achter het huis.
    Buiten zitten is vaak niet te harden.
    Dus kermisfan ik leef met je mee.

  3. Ja, ja….
    Daar zijn de windmolens weer…….


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_18-In-conflict-met-jezelf-Lisette-Poell
Door Lisette Poell
18 oktober 2024 | 17:00
2024_10_16-Rouwadvertentie-Leen-Coolen-Hendrikx-1
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
18 oktober 2024 | 13:51
Jubileumjaar Eynderhoof
Kom ook naar de lezing in Nederweert-Eind
18 oktober 2024 | 13:50
Overlijdensbericht-Truus-Koppen-4
Geuns Uitvaartbegeleiding
 
18 oktober 2024 | 9:16

Advertentie