Skip to content

Militaire oefening in Nederweert

Redactie
10 juli 2023 | 9:00

Advertentie

Inwoners van Nederweert worden op de hoogte gebracht van een geplande militaire oefening die plaatsvindt binnen de gemeente van 10 tot en met 14 juli 2023. Deze oefening, gericht op opleiding en training, heeft betrekking op het gesimuleerd onder lading brengen van bruggen. De autoriteiten verzekeren de inwoners dat er geen gebruik zal worden gemaakt van (oefen)munitie.

Oefening

Tijdens de oefening zal de militaire eenheid zich verplaatsen over bestaande wegen en paden. Het is belangrijk op te merken dat privéterreinen alleen met toestemming van eigenaren en/of beheerders worden betreden. Hoewel het doorgaand verkeer enige hinder kan ondervinden, wordt benadrukt dat de impact op het dagelijkse verkeer minimaal zal zijn.

Mocht er onverhoopt schade optreden als gevolg van de oefening, dan is er een specifieke procedure opgesteld om dit te melden. Mensen worden verzocht alle relevante informatie, zoals de militaire eenheid, kenteken van het voertuig, datum, tijd, plaats en de aard van de schade, te verstrekken aan de Sectie Claims van het Ministerie van Defensie. Meldingen kunnen worden verzonden naar het volgende adres:

Sectie Claims, Ministerie van Defensie,
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Daarnaast is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen via het nummer 088-9561951 of per e-mail via JDVclaims@mindef.nl.

Het Ministerie van Defensie benadrukt dat deze oefening essentieel is om de militaire eenheid op te leiden en te trainen in belangrijke operationele vaardigheden. Door middel van deze activiteiten blijft het Nederlandse leger paraat om de veiligheid en bescherming van het land te waarborgen.

Advertentie

4 Reacties

  1. Als ik het goed lees wordt er geoefend in bet opblazen van bruggen.Helaas heeft de laatste oorlog (1940-1945) aangetoond dat dat de vijand (destijds de Duitsers) hooguit een uur of 2 tegenhield en met al die technische innovatie in militair materieel van nu hooguit 1 half uur, wat de vraag opwerpt of die militairen niet beter iets anders kunnen oefenen, zoals bijvoorbeeld het uitdelen van voedselpakketten aan mensen die – gezien de hoge prijzen voor voedsel sinds de Russische invasie van Oekraïne – zich een goede maaltijd niet meer kunnen veroorloven.Dat heeft meer zin dan het opblazen van een 35 miljoen Euro kostende brug die de vijand (geen idee wie) een 30 minuten tegenhoudt.

  2. Laatst met die helicopters die snachts kort over de huizen gingen en blijven hangen, daar is niks van tevoren over gemeld.
    Paarden en andere dieren die totaal geschrokken in de draden vd wei renden …
    Daar hoor je niks over.

  3. Ik fietste vanmiddag over de Schoorbrug, het fietspad lag helemaal vol met vuilniszakken en andere zooi, je kon er amper langs, toen richting sluis 15, bij de picknickbank stond een groot legervoertuig en daarnaast lagen de soldaten te pitten in de schaduw, een pistoolmitrailleur op statief stond langs de weg onbewaakt die had ik zo op mijn fiets mee kunnen nemen…onverantwoord, ik heb er foto’s van gemaakt en toen de slapende soldaten gevraagd of ze ook allert waren met dit warme weer…toen waren ze rap actief …
    Moeten wij vertrouwen hebben in ons beroeps leger?

  4. Wat een kortzichtige reacties op dit onderwerp. Waarom kunnen medeburgers niet zien dat deze oefeningen bijdragen aan onze veiligheid? En zeker in deze gevaarlijke tijd? Moet ons leger dan maar passief op hun britsen blijven liggen? Of alleen defileren? Persoonlijk zie ik liever wat aktie van onze krijgsmachtonderdelen. Kijk beter iets ruimer naar deze oefeningen. Ze zijn broodnodig.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_03 Politie controle carpoolplaats Nederweert-8
In totaal zijn 85 voertuigen gecontroleerd
3 oktober 2024 | 23:39
2024_10_03 Waterlekkage Hulsen Nederweert-2
Een monteur van WML is ter plaatse
3 oktober 2024 | 23:33
IJzeren Man cross op zondag 27 oktober
De 58e editie
3 oktober 2024 | 20:00
2024_10_03 Terugblik Week van ontmoetingen en nieuwe contacten WTE67
Een geslaagde week
3 oktober 2024 | 19:00

Advertentie