Skip to content

Inloopavond over voorontwerp omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen

Redactie
30 juni 2023 | 17:00

Advertentie

De komende weken zijn er twee belangrijke momenten voor de omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen in de gemeente Nederweert. Op dinsdag 27 juni bespreekt de gemeenteraad van Nederweert sonderend het voorontwerp. Een belangrijk moment op weg naar de vaststelling. Ook inwoners en ondernemers hebben in het voortraject veel input geleverd voor deze visie. Om hen de gelegenheid te geven om te zien hoe deze input is verwerkt en te reageren, wordt op maandag 3 juli een inloopavond georganiseerd.

Omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen

Wat is er tot nu toe gebeurd?
Het voorontwerp van de omgevingsvisie is opgesteld na het ophalen van veel informatie bij inwoners, ondernemers, dorpsraden en scholieren. Dat deden ze tijdens zogeheten meedenksessies en focusbijeenkomsten. De gemeente is verheugd dat zoveel mensen mee hebben gedacht en zich betrokken voelen bij de ontwikkelrichting van de gemeente Nederweert.

Op 24 januari ging de gemeenteraad met elkaar het gesprek aan over de scenario’s op het gebied van wonen en werken. Willen ze als gemeente behouden wat ze hebben of willen ze flink groeien? Willen ze meer groen? Zetten ze in op versterking van de werkgelegenheid? Het zijn vragen waar de raad het gesprek over is aangegaan. Daarna ging de projectgroep aan de slag met het schrijven van het voorontwerp.

Waar kiezen we voor?
In deze visie kiezen ze nadrukkelijk voor wonen, werken en een groene leefomgeving. Het is goed leven in Nederweert. Dat gaan ze verstevigen. Woningen worden gebouwd voor alle doelgroepen in de diverse kernen. We versterken onze lokale economie met een geschikte locatie voor een nieuw, duurzaam bedrijventerrein van circa 15 hectare. En vanwege de vele positieve effecten vergroten we de hoeveelheid groen in de gemeente Nederweert.

In welke fase zitten we nu?
Het college is op dinsdag 23 mei akkoord gegaan met het voorontwerp. Op dinsdag 27 juni bespreekt de raad sonderend het voorontwerp van de omgevingsvisie voor kernen en bedrijventerreinen. Een belangrijk moment op weg naar de vaststelling van de visie. Iedereen is hierbij welkom. De raadsvergadering is ook live te volgen via de website en Nederweert24.

Geef je een reactie?
Op maandagavond 3 juli organiseren de gemeente een inloopavond in de raadzaal van het gemeentehuis over het voorontwerp voor inwoners, ondernemers en andere betrokkenen. Ook praten ze je bij over het vervolgtraject. Zet de datum alvast in je agenda. Je bent van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie