Skip to content

Isa van der Velden Nederlands Kampioen BMX

Redactie
4 juli 2023 | 9:00

Advertentie

Foto: Thomas van der Wijngaard

Afgelopen zondag, 2 juli 2023, streden BMX-liefhebbers om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen in Venlo. Een deelnemer sprong er bijzonder uit: de 14-jarige Isa van der Velden uit Ospel, die met een ongelooflijke drive en vastberadenheid haar concurrenten wist te verslaan.

Isa van der Velden

In 2022 moest Van der Velden de nationale en Europese kampioenschappen aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Dit jaar was ze echter meer dan klaar om de strijd aan te gaan. Met de steun van haar team Liondor Valkenswaard, zette ze een onvergetelijke prestatie neer.

Isa domineerde de race van begin tot eind. In de finale wist ze meteen de koppositie te bemachtigen, die ze niet meer afstond. Ze sloot de dag af als de trotse Nederlands Kampioene BMX.

Maar er is geen tijd voor Van der Velden om op haar lauweren te rusten. Volgende week reist ze af naar Bensacon in Frankrijk voor het Europees Kampioenschap BMX. Binnen drie weken wacht haar vervolgens de uitdaging van het Wereld Kampioenschap BMX in Glasgow, Schotland.

Het belooft een spannende zomer te worden voor de jonge kampioene. Haar indrukwekkende prestatie op het nationale podium is een veelbelovend teken voor de komende competities.

Foto’s: Thomas van der Wijngaard

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie