Skip to content

Aan diegene die zich anders voelen

Redactie
5 juli 2023 | 18:30

Advertentie

Hoelang doe jij al je best om iemand te zijn die je diep van binnen niet bent?
Hoelang doe jij al je best om in het hokje te passen waar de maatschappij jou in probeert te drukken?
Hoelang doe jij al je best om aan de behoefte en wensen van jouw ouders te voldoen?
Hoelang doe jij al je best om jou aan te passen aan jouw omgeving?

En…

Wat heeft dit jou tot nu toe gebracht? Heeft het je gebracht dat je je vrij kan voelen? Heeft het je gebracht dat je kan doen wat je zelf het liefste wilt? Maakt het aanpassen jou gelukkig?

Of…

Brengt het je een leeg gevoel? Een gevoel dat je er niet mag zijn? Of zelfs een gevoel dat je niet mag zijn wie je wilt zijn?

Omarm jouw anders zijn
Wellicht ben jij diegene die zich altijd anders heeft gevoeld. Je hebt misschien het gevoel gehad niet in het gezin te passen of het buitenbeentje in de familie te zijn. Je ouders hebben een heel plan voor ogen gehad en een visie over hoe jij vroeger als kind zou zijn, en je bent het tegenovergestelde geworden. Jouw neven en nichten zijn gaan studeren na hun middelbare school, terwijl jij nog zoekende bent geweest omdat je wellicht hebt ervaren dat er niets bij je past.

Daar waar het bij iedereen ‘makkelijk’ lijkt te gaan is het bij jou een stuk moeizamer verlopen. Je bent gelabeld door ouders, familie of naasten. Je bent tegendraads genoemd omdat jouw visie over jouw eigen toekomst en wereldbeeld anders is geweest dan dat van de mensen om je heen. Doordat je hebt geweigerd om mee te lopen op het pad waar de mensen die je kent op hebben gelopen ben je misschien wel uitgekotst.

Als je het nu wilt of niet: je bent het zwarte schaap uit de familie geworden. Als je het nu wilt of niet. Het anders zijn, jezelf als het zwarte schaap voelen; is een enorm eenzaam pad. Het is zwaar en kan een gevoel van leegte met zich mee brengen. Je hebt hard genoeg je best gedaan al die jaren om erbij te horen, echter is het voor jou belangrijker om dicht bij je eigen natuur en visie te blijven. Het enige wat jij gewild hebt is dat ze je zouden zien voor hoe jij bent, en wellicht zit die hunkering er nu nog steeds.

Ik wil jou in dit column vragen om jouw anders zijn te omarmen. Daar waar de rest stil blijft staan en in het hokje wilt blijven waar ze ooit in gestopt zijn ben jij diegene die de transformatie met zich mee brengt. Jij zorgt ervoor dat dingen in beweging komen. Maak van het anders zijn jouw kracht. Stop niet met het geloven waar je in gelooft. Doe datgene wat bij jou als individu past en kijk dan eens wat voor zaadjes jij mag planten die uiteindelijk tot bloei mogen komen.

Anders zijn is leuk.
Anders zijn is sterk.
Anders zijn is magisch.
Anders zijn zet dingen in beweging.
Anders zijn zorgt voor groei.

Diegene die anders zijn, zijn de kartrekkers van de maatschappij. Als je eens naar de huidige maatschappij kijkt is het dus hard nodig om jouw pad te bewandelen. Daar waar de andere dit niet of minder doen, mag jij voet bij stuk houden en het wel op jouw eigen manier blijven doen.

Omarm jouw anders zijn.

Heb je moeite met het omarmen van jouw anders zijn? Heb je het gevoel dat je hierin vastloopt? Heb je het idee dat je vastzit in een familie systeem waar je uit wilt? Dan kan een familie opstelling iets voor jou zijn. Zaterdag 22 juli 2023 organiseer ik een familie opstelling dag. Deze dag is van 10:00 – 16:00 inclusief lunch voor slechts €39 p.p. Aanmelden kan door mij een mailtje te sturen naar info@myrthepellemans.nl . Wil je liever 1 op 1 begeleiding? Kijk dan eens op mijn website www.myrthepellemans.nl .

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie