Skip to content

Nostalgische kermisdagen op Eynderhoof

Redactie
10 juli 2023 | 10:59

Advertentie

Waar kun je tegenwoordig nog voor 10 cent een ritje maken op de carrousel of in de zweefmolen? Het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind organiseert ook dit jaar weer een prachtige nostalgische kinderkermis met diverse attracties en bezienswaardigheden.

6, 9 en 13 augustus

De authentieke kermissen in de dorpskernen hebben het zwaar in de concurrentie met de zeer grote en vaak ook zeer bruisende activiteiten in steden als Tilburg en Weert. De tijd waar de kermis nog een feest was rond de kerk, de attracties beperkt bleven en het bier rijkelijk vloeide is voorbij. Maar niet op Eynderhoof, de plek in Zuid Nederland waar oude traditie, gebruiken en ambachten als vanzelfsprekend worden onderhouden en gedemonstreerd.

Een Luchtschommel uit 1924, een Zweefmolen uit 1951, een Paardjesmolen uit 1950, een Carrousel uit begin 1900 en niet te vergeten een Kop van Jut. Daarnaast kunnen de kinderen vele prijsjes winnen bij het visjes hengelen, blikgooien, Holle Bolle Gijs en het kegelspel. Allemaal veilig uiteraard en met voldoende toezicht bij de attracties. De kermis is vooral bedoeld voor de kinderen tot 12 jaar, maar het wordt een feest voor het hele gezin. Voldoende lekkernijen en versnaperingen en plek op het terras voor een verse kop koffie, thee met gebak uit eigen bakhuis.

Het museum is gedurende de kinderkermis geheel in bedrijf en de ambachtslieden vertellen graag over hun bijdrage aan de bouw of het onderhoud van de Kermis.

Naast entree betaal je echt maar 10 cent voor een kaartje voor een van de attracties of spellen en zorgt de sfeer voor een geweldige middag voor het hele gezin. Schommel of zweef je mee?

Meer informatie over de nostalgische kermis, de openingstijden en de entree van Eynderhoof is te vinden op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie