Skip to content

Kelder stroomt vol water in Nederweert

Redactie
12 juli 2023 | 19:36

Advertentie

Woensdagavond, even na zes uur, is een kelder vol water gelopen op de Burg. Vullersstraat in Nederweert.

Kelder vol water

De vrouw des huizes wilde iets uit de kelder pakken. Toen ze terug naar boven liep, bleef ze met haar jurkje achter de waterleiding hangen. Dit kleine zetje was genoeg om de waterleiding te doen springen.

De leiding brak voor de hoofdkraan af waardoor afsluiten van de hoofdleiding geen optie was. De vrouw bedacht zich niet en belde de brandweer. Ook werd de stroom in de meterkast uitgeschakeld. Een aantal zekeringen lagen er al uit maar uit voorzorg werd alle stroom afgeschakeld.

Brandweer
De brandweer was snel ter plaatse. Gezien de hoeveelheid water die uit de leiding kwam, besloten ze om eerst alles gereed te maken om te pompen, terwijl andere brandweerlieden een poging deden om de gesprongen leiding met een keg te dempen. Dit laatste was direct bij de eerste poging gelukt.

De brandweer heeft de kelder leeggepompt. Ondertussen werd de watermaatschappij WML gebeld om de hoofdkraan op straat te sluiten en vervolgens het probleem te verhelpen.

Verkeer
De weg was tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Het leegpompen van de kelder gaf veel water op straat, wat met dit warme weer een leuk verzetje was voor de kinderen uit de straat. De vrouw des huizes was erg geschrokken, maar was erg blij met de snelle hulp in inzet van de brandweer.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie