Skip to content

Torenfeesten Nederweert | Volop humor, cultuur, muziek en theater tijdens tweede editie

Redactie
13 juli 2023 | 13:38

Advertentie

Indrukwekkend: acrobaten zweven op grote hoogte langs Lambertustoren

Acrobaten van Bencha Theater namen op woensdag 12 juli jl. tijdelijk bezit van de Lambertustoren in Nederweert. Via touwen en onder begeleiding van toepasselijke muziek zweefden ze langzaam naar beneden en brachten ze het publiek in vervoering. De adembenemende act maakte deel uit van de tweede editie van de Torenfeesten, een evenement waar cultuur en erfgoed hand-in-hand gaan.

Torenfeesten Nederweert

Bezoekers van de Torenfeesten en publiek waren onder de indruk. “Het leek wel of de acrobaten op de maan liepen, zo lichtvoetig en zo elegant”, was een van de reacties. De act was het absolute hoogtepunt van het theatraal belevingsdiner op het Lambertushof in Nederweert.

 

Theater Belevingdiner
Zo’n 130 gasten schoven tijdens deze mooie zomeravond aan voor een heerlijk diner. Onder hen twee gedeputeerden van de Provincie Limburg: Jasper Kuntzelaers (o.a. Cultuur & Erfgoed) en Michael Theuns (o.a. Ruimte & Wonen). Zij werden welkom geheten door burgemeester Op de Laak. Tussen de dinergangen door werden de aanwezigen verwend met muzikale en theatrale optredens van verschillende gezelschappen. Rap, dans, klassiek en operazang, toneelspel en een karikatuurtekenaar. Het gebeurde allemaal op het Lambertushof. Veel applaus was er ook voor presentator Bjorn Smits die enkele malen voordroeg uit een verloren gewaand dagboek van de Lambertustoren.

Gezelligheid bij boerderij Rutte Spoak
De Torenfeesten bestonden dit jaar uit twee dagen. Maandag 10 juli was boerderij Rutte Spoak aan het Hulsen in Nederweert-Eind al het decor van een historische avond vol muziek en boeiende vertellingen. De binnenplaats van de boerderij zat gezellig vol. Ademloos luisterden de aanwezigen naar de historische vertelling door Piet van Gog over zijn boerderij. Vervolgens werd gegniffeld en gelachen om de humoristische benadering van het wel en wee rondom de Lambertustoren, met smaak gebracht door columnist en oud-journalist Gerard Kessels. Een combo van harmonie Pro Musica zorgde voor de muzikale noot. Een avond die mede door het prachtige zomerse weer in de boeken kan.

Dank
Dank aan alle vrijwilligers, artiesten, het voorbereidend comité en de artistiek leider die tezamen de Torenfeesten tot een succes hebben gemaakt. Een speciaal woord van dank aan Piet en Ida van Gog voor de gastvrijheid en aan de keukenbrigade van Restaurant Bi-j Siem.

Torenfeesten 2024
Volgend jaar keren de Torenfeesten terug met een driedaags evenement. Waaronder ook een amusante cultuurhistorische avond, maar dan elders waar ook een goed verhaal te vertellen is.

Vriend
Wil je als eerste op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Word dan Vriend van de Stg. Torenfeesten. Aanmelden kan via info@torenfeesten-nederweert.nl. Zo heb je de informatie altijd als eerste én verzeker je je van een kaartje voor de – steeds populairder wordende – Torenfeesten.

Advertentie

2 Reacties

  1. Leuk, die prominenten zoals twee burgemeesters, wethouders, gedeputeerden en andere officials. Inderdaad een waar volksfeest.

  2. Simon, goed punt inzake het volksfeest.
    Vraag die dan ook opkomt is of er gemeentegeld is gebruikt voor de organisatie hiervan?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie