Skip to content

Anika uit Weert is finalist van MISS TEEN NEDERLAND

Redactie
14 juli 2023 | 13:10

Advertentie

Anika, een 16-jarige inwoner van Weert, heeft zich sinds 28 mei met trots finalist van ‘MISS TEEN NEDERLAND‘ mogen noemen. Ze wil graag iets meer vertellen over haar bijzondere ervaring.

Anika uit Weert

Enkele maanden geleden stond Anika ook als een van de finalisten van Miss Teen of Limburg op het podium. Daar eindigde ze op de derde plek en bemachtigde ze tevens de titel van Miss Popularity. Tijdens dit traject heeft ze zich ingezet om het stigma rondom mentale gezondheid te doorbreken. Ze merkte dat alleen haar stem al veel mensen heeft geholpen! Het is met deze overtuiging dat Anika niet opgeeft en haar dromen nastreeft. Ze wil niet alleen zichzelf vertegenwoordigen, maar vooral een belangrijke boodschap verspreiden. Haar missie is het doorbreken van het stigma rondom mentale gezondheid en het bevorderen van begrip en acceptatie in de samenleving.

Waarom zouden mensen op Anika moeten stemmen?
Ze gelooft dat ze de juiste kandidaat is, omdat ze uit eigen ervaring weet wat het is om te worstelen met mentale gezondheidsproblemen en hier niet over durven te praten. Als overlevende van deze problemen heeft ze donkere dagen gekend, maar ze heeft ook het licht aan het einde van de tunnel gevonden. Door haar persoonlijke reis heeft ze geleerd hoe belangrijk het is om open te praten over geestelijke gezondheid en om steun en begrip te bieden aan anderen die zich in dezelfde situatie bevinden.

Anika staat voor een wereld waarin mentale gezondheid net zo belangrijk is als fysieke gezondheid. “Het is hoog tijd om de vooroordelen en misvattingen rondom psychische problemen aan te pakken en degenen die hiermee worstelen een veilige omgeving te bieden om openlijk over hun uitdagingen te praten. Ik wil de stem zijn voor degenen die nog niet durven te spreken en taboes doorbreken door bewustzijn te creëren en educatieve initiatieven te ondersteunen,” aldus Anika.

Anika roept iedereen op om samen met haar een standpunt in te nemen tegen het stigma rond mentale gezondheid. “Laten we onze krachten bundelen en een samenleving creëren waarin mensen vrij zijn om hun mentale welzijn te bespreken zonder angst of veroordeling“. Stem op Anika voor de boodschap van hoop en verandering die zij vertegenwoordigt. “Samen kunnen we een verschil maken en bouwen aan een wereld waarin iedereen gelijkwaardige steun en begrip ontvangt, ongeacht zijn of haar mentale gezondheid“, vertelt Anika enthousiast.

Wil jij op Anika stemmen?
Stuur dan een sms met “Stem Anika” naar 4500 (€0,90 per stem). “Laten we samen een verschil maken en de boodschap van mentale gezondheid verspreiden. Bedankt voor jullie steun!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie