Skip to content

Mindfulness Frame by Frame

Redactie
17 augustus 2023 | 20:00

Advertentie

In juni 2022 volgde ik op de KU in Leuven bij professor Mark Williams lessen over dit nieuwe programma dat hij had ontwikkeld. Een paar cliënten hebben de training reeds individueel in mijn praktijk gevolgd. In september start er voor het eerst een groep met dit programma. Als je wilt kun je aanschuiven. Neem dan even contact op.

Lisette Poell

Wat maakt dit programma zo anders?
In dit programma zoomen we in op gevoelstonen. Gevoelstonen kun je vertalen als interne reacties in de vorm van lichamelijke sensaties, gedachten en sferen. Automatische neurologische reacties waar je nul invloed op hebt. Het woord is een vertaling van het Engelse woord feeling-tones. Een woord waarmee Mark Williams het Sanskriet woord Vedana vertaalt maar toch enigszins open laat.

Waarom is het moeite waard om gevoelstonen te onderzoeken?
Omdat ze vaak het startpunt zijn van je stemming en je gedrag. Ze kunnen een hele reeks gedachten, emoties en gedragsneigingen ontketenen. De snelheid waarmee gevoelstonen elkaar opvolgen kun je volgens professor Mark Williams vergelijken met de ‘burst-mode’ op je camera. Pas als je de beeldjes één voor één op je camera terugkijkt ontdek je de subtiele verschillen.

Als je bekend bent met mindfulness dan weet je dat mindfulness niet over het verleden gaat en ook niet over de toekomst. Mindfulness is altijd in het hier- en-nu. We kijken dan ook niet terug, zoals je dat op je camera doet, maar kijken en voelen in het hier-en-nu, van moment tot moment, hoe gevoelstonen opkomen en zich ontwikkelen.
Je onderzoekt het gebied op de grens tussen bewust en onbewust. Frame by frame, beeld voor beeld, laagje voor laagje. Zo kunnen zelfs hele kleine subtiele veranderingen worden waargenomen die je anders zouden ontgaan. Signalen die je naar dat punt leiden waarop het brein je automatisch aanzet tot onnodige acties. Deze alertheid stelt je in staat om andere keuzes te maken. Vooral mensen die heel snel last hebben van altijd maar ‘aan’ staan kunnen hier veel baat bij hebben.

Doelgroep
Mensen die hun mindfulness praktijken willen verdiepen. Zowel mensen die net de basis hebben gedaan, en gevorderden kunnen deelnemen. Lees hier waar het programma over gaat: Mindfulness Frame by Frame.
Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn start in het najaar ook het programma Mindfulness in de maalstroom van je leven.

Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot er met een groep wordt gestart. Elk programma kan ook individueel worden gevolgd. De groepslessen vinden onsite plaats bij IKC Laar maar je kunt ze ook online volgen. Kijk wat er het beste bij je past.

Ik wens je alle goeds.

pastedGraphic.png


In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’. Zij is aangesloten bij
Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links: 
Facebook , LinkedIn, Instagram

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie