Skip to content

Terugblik HEMA IJzeren Man Volksloop

4 september 2023 | 12:00

Zondag is er onder zeer mooie omstandigheden alweer de 510de Volksloop gelopen. Veel stralende gezichten op deze zomerse dag in Weert.

Volksloop

Toch was er ook een verdrietige rand aan deze loop. Afgelopen week hebben ze afscheid moeten nemen van Jan Steijvers die de organisatie ruim dertig jaar heeft ondersteund als EHBO’er, namens het Rode Kruis uit Weert. In al die jaren stond hij iedere eerste zondag van de maand klaar. Zoals het zo mooi vermeld stond, bij zijn 25-jarig jubileum in 2006, is hij meer geweest dan alleen maar een eerstehulpverlener voor onze loop.

Het dankwoord was toen van André Slabbers, waarin hij het volgende over Jan vertelde: ”Dat Jan naast zijn hoofdfunctie: de eerste hulp bij ongelukjes, van alle markten thuis is en zeer hulpvaardig is, is mooi meegenomen. Jan zorgde ook altijd voor de drinkbekers voor de lopers of hij plaatste een parasol voor de juryleden bij de finish. Tevens hield hij het verkeer op de fietspaden in de gaten, zodat alles ordelijk verliep. Verder bakte hij voor iedere loop een heerlijke cake voor de vrijwilligers, Op eigen initiatief en rekening. Een traditie, die tot op dag van vandaag nog wordt voortgezet door Jans ’dochter Bertie. Jan Steijvers overleed 26 augustus.” Met een minuut stilte hebben ze hierbij stil gestaan.

Om 9:30 ging de jeugd 1.3 en 2.5 km van start. Vooraf werd Jules Bakx gehuldigd voor het verbeteren van een afstand record op de 2.5 kilometer, dat hij in juli op 9:48 gezet heeft. Tevens werden Tijn Stoppels en Jonas Peeters geëerd voor hun tien deelnames.

Ook Harold Schroën en Ton van Loon vielen deze eer te beurt bij de langere afstanden. Er hadden voor deze loop tweehonderd deelnemers ingeschreven. Waaronder lopers uit Frankrijk en Zimbabwe die in Weert op bezoek waren. Er komen steeds meer lopers naar de Hema Volksloop uit alle windstreken. Ook werd de organisatie door deze buitenlanders geprezen voor dit unieke evenement, dat al zoveel jaren iedere eerste zondag van de maand plaats vindt. De volgende loop vindt plaats op 1 oktober 2023.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie