Skip to content

Franciscusfeest in Weert

Redactie
6 september 2023 | 12:00

Advertentie

Een eeuwenoude traditie herleeft met relevante boodschappen voor de 21ste eeuw. Vanaf het jaar 1461 wordt Franciscus van Assisi, de kleine Arme van Assisi, vereerd op de Biest in Weert. Ook dit jaar bieden 3 en 4 oktober weer een prachtige gelegenheid om deze inspirerende figuur en zijn boodschap te herdenken. Zijn spirituele radicalisme, liefde voor de natuur, toewijding aan de armen en streven naar vrede zijn ook in deze tijden buitengewoon relevant.

Franciscusfeest

Dinsdag 3 oktober
Om 19.00 uur vind d herdenking van het sterven van Franciscus plaats. Geniet van een Choral Evensong in het koor van de Paterskerk, met muzikale ondersteuning van Capella sine Vinculis onder leiding van Bea van der Kaaij. Na de dienst is er gelegenheid voor een ontmoeting onder het genot van een glas wijn.

Woensdag 4 oktober

  • 9:15 uur: Eucharistieviering in het koor van de Paterskerk.
  • 11:00 tot 14:00 uur: Eten met Franciscus in het (uitverkochte) Franciscushuis. Een unieke gelegenheid voor samenzijn, gezamenlijk eten, muziek en genieten.
  • 15:00 uur: Dierenzegening rond het Franciscusbeeld. Franciscus wordt ook gevierd als vriend van de dieren, in het kader van Werelddierendag. Elk jaar trekt dit evenement vele baasjes met hun huisdieren. Heb je een huisdier? Je bent van harte welkom.
  • 20:00 uur: Lezing door minderbroeder Gerard Heesterbeek ofm over het leven en de betekenis van Franciscus van Assisi. Een introductie op deze bijzondere man, zijn zoektocht naar God, zijn liefde voor mensen en zijn betekenis als man van vrede.

Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan dit rijke programma vol spiritualiteit, gemeenschap en inspiratie. De boodschap van Franciscus is universeel en spreekt tot ons allen, ongeacht onze afkomst of geloofsovertuiging. Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van een eeuwenoude traditie die nog steeds relevant is in onze moderne wereld.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie