Skip to content

Mindfulness in een notendop

Redactie
6 september 2023 | 19:00

Advertentie

Je zou kunnen zeggen dat wanneer we mindfulness beoefenen dit gaat over, aanwezig zijn in het huidige moment. Zoals dit moment, nu. Dit is ten dele waar. Het gaat niet alleen over aanwezig zijn in het huidige moment maar, ook over hoe je met dat moment omgaat. Dus hoe je reageert op het leven? Kenmerkend hierbij is de kwaliteit van aandacht waarmee we mindfulness beoefenen.

Observeren zonder te bekritiseren en niet langer samenvallen met wat er gebeurt. Dit zorgt voor ruimte. En dat brengt rust en kalmte waardoor je geest steeds helderder wordt en de situatie kan overzien. Niet alleen goed voor jezelf maar ook voor de rest van de wereld. Wanneer je je niet langer identificeert met je ervaringen reageer je ook minder snel vanuit je automatisch systeem.

Mindfulness in een notendop

Mindfulness is niks nieuws maar gestoeld op een eeuwenoude traditie uit het Verre Oosten, die nu door de Westerse wetenschap wordt onderbouwd. Het plaats je met twee voeten in de werkelijkheid, midden in het leven dat geleefd wil worden. Total exposure. Na een mindfulness training reageer je niet langer automatisch, maar herken je die automatische neiging. Dit geeft je de mogelijkheid op situaties te antwoorden.

Je aandacht is open is en niet oordelend. En doordrenkt met mildheid en respect. En dat heb je ook nodig om niet omver geblazen te worden zodra je ervaringen toelaat. Compassie en zelfcompassie, al gebruiken we vaak de Engelse woorden. In sommige streken in Limburg worden de Nederlandse woorden al snel geassocieerd met zielig en medelijden. Maar dat is niet wat we er in de context van mindfulness mee bedoelen. Je kunt het eerder vertalen als liefdevolle vriendelijkheid.

Wij bieden drie programma’s aan die zowel in een groep als individueel zijn te volgen.
Mindfulness in de maalstroom van je leven is het programma van dr. Edel Maex.

Op 3 oktober starten we met deze training.
Mindfulness als een bijzondere manier van omgaan met het leven. Niet alleen hoe je omgaat met stress, kommer en kwel, maar ook met de aangename dingen van het leven. Maak kennis met de kernoefeningen van mindfulness die uitgebreid worden met mediteren met beelden.
Mindfulness Frame by Frame is een programma dat ontwikkeld is door prof. Mark Williams.

Op 28 september starten we met deze training. Er is nog 1 plekje vrij.
In dit programma maak je kennis met verschillende opties die je als anker kunt gebruiken om zo weer bij jezelf thuis te komen wanneer je gedreven Doe-modus overuren maakt. Hier zoomen we in op gevoelstonen en wat er daarna gebeurt.

Naar het hart van mindfulness is een training waar je naast de kernoefeningen van mindfulness ook coachtools krijgt aangereikt om je eigen onderzoek een stap verder te brengen. Hoe ga jij om met wat je in het leven allemaal tegenkomt en hoe ga je met jezelf om? Dit programma wordt ook vaak gekozen door mensen die een coachtraject volgen. Een nieuwe groep start in maart 2024.

Beide programma’s die dit jaar staan gepland, worden nog voor de kerstvakantie afgerond.

Gun jezelf een goeie start.
Wacht niet langer en meld je nu hier aan.

Ik wens je alle goeds.

pastedGraphic.png

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.  Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links:  Facebook , LinkedIn, Instagram. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie