Skip to content

Nederweert zoekt jonge Cyber Agents in strijd tegen cybercriminaliteit

Redactie
18 september 2023 | 9:36

Advertentie

Als gemeente hechten we veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Daarom roepen we kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud op om HackShield te spelen en Junior Cyber Agent van de gemeente Nederweert te worden.

HackShield

Online risico’s
Kinderen hebben tegenwoordig (bijna) allemaal een mobieltje en zijn veel online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op sociale media door. Hier komen zij mogelijk verschillende online risico’s tegen, zoals nepnieuws, hackers, misbruik van gegevens en cyberpesten. Cyber criminaliteit is de snelst groeiende vorm van criminaliteit ter wereld. Belangrijk dus om je hiertegen te kunnen wapenen! De gemeente Nederweert sluit daarom, op initiatief van RIEC Limburg en de Taskforce Cyber Limburg, samen met zestien andere Limburgse gemeenten aan bij HackShield.

Cyber security-spel
Het landelijk programma HackShield is een online cyber security-spel voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Zij leren via het spel op een aansprekende manier online gevaren herkennen en voorkomen. Kinderen worden opgeleid tot ‘Cyber Agents’ die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving (ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden en bekenden) beschermen tegen online criminaliteit.

Iedereen kan HackShield spelen
Alle kinderen tussen 8 en 12 in de gemeente Nederweert kunnen deze game thuis spelen! HackShield is gratis te downloaden voor smartphone of tablet, via de Play Store of App Store. In de app kunnen ze dan kiezen voor ’Nederweert’. Hier kunnen ze ook de scores van bijvoorbeeld klasgenootjes of andere kinderen uit Nederweert zien. Er zijn ook leuke prijzen te winnen!

Word een echte Cyber Agent!
De kinderen starten in de online game met enkele HackShield-levels waarin ze puzzels oplossen en vragen beantwoorden. Dan groeien ze door en kunnen ze korte missies spelen. Daarin leren ze onder andere over wachtwoorden en phishing. Zodra ze deze stappen hebben doorlopen, kunnen de kinderen zelf games maken en zo een echte Cyber Agent worden.

Meehelpen in de strijd tegen cybercriminelen?
Kinderen tussen 8 en 12 kunnen zich, als hun ouders toestemming geven, opgeven via deze pagina. Kies voor gemeente Nederweert. Hoe meer kinderen er mee doen, hoe veiliger het wordt in onze gemeente!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Jammer, jammer!
29 september 2024 | 13:00
Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00

Advertentie