Skip to content

Collectie Museum W digitaal te bekijken

Redactie
23 september 2023 | 8:00

Advertentie

Museum W in Weert is een huis vol verhalen die hun oorsprong vinden in een zeer afwisselende collectie. Het kloppend hart van de collectie heeft door zijn historische oorsprong twee gezichten: regionaal en religieus. Een groot deel van deze collectie is nu in een digitale databank publiekelijk toegankelijk. De werken zijn via een speciale zoekpagina op www.museumw.nl te bekijken. Weekkrant VIA publiceert maandelijks in de rubriek ‘Van nul tot nu’ de mooiste verhalen, met een toelichting door conservator John van Cauteren.

Museum W

De hele collectie van Museum W zelf bestaat uit 15.000 verschillende museumstukken, grotendeels kunstschatten en gebruiksvoorwerpen van de Nederlandse Orde der Minderbroeders Franciscanen in Nederland. Ook omvat de collectie erfgoed uit Weert en de regio (van archeologie tot moderne kunst), een verzameling hedendaagse kunst en voorwerpen uit het atelier ‘Kunstwerkplaatsen Esser’. Dit laatste documenteert de werkwijze van een belangrijk Weerter edelsmid atelier voor met name religieus vaatwerk tussen 1838 en 2018.

Een greep uit de collectie
Maandelijks publiceert de weekkrant VIA een verhaal uit de collectie van Museum W. Wil je meer stukken bekijken? Op de website museumw.nl vind je een enorme variatie van objecten. Geniet van de mooiste, leukste, spannende of meest inspirerende kunstschatten van Museum W. Met de filters kun je o.a. zoeken op basis van zoekwoorden, materiaal, jaartal en maker. De databank is continue in ontwikkeling en met regelmaat worden nieuwe verhalen toegevoegd over van alles en nog wat uit de collectie: historische voorwerpen, rariteiten en kunstwerken.

Museum W, Meikoel 2, 6001 EE Weert
Kijk voor meer informatie op museumw.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_06 Koopzondag Nederweert-17
Mooi weer trok veel bezoekers naar het centrum
6 oktober 2024 | 20:00
2024_10_06 Synchroon team ZPC Nederweert
Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!
6 oktober 2024 | 19:22
default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00

Advertentie